Kevin Schijven Kevin Schijven
21/02/2021 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2021 19:04

Tesla heeft meer met bitcoin (BTC) verdiend dan met de verkoop van elektrische auto's in 2020

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Tesla heeft meer met bitcoin (BTC) verdiend dan met de verkoop van elektrische auto's in 2020

Foto: Vitaliy Karimov/Shutterstock

Tesla kondigde begin deze maand aan dat de autofabrikant maar liefst $1,5 miljard in bitcoin (BTC) heeft geïnvesteerd. Volgens een nieuw onderzoek van Wedbush Securities heeft Tesla nu al meer aan bitcoin verdiend dan aan de verkoop van zijn elektrische auto’s in heel 2020.

“Op basis van onze berekeningen schatten we dat Tesla tot dusver de afgelopen maand ongeveer $1 miljard winst heeft gemaakt. Om dit in perspectief te plaatsen, Tesla is op weg om meer te verdienen met zijn Bitcoin-investeringen dan met de verkoop van zijn auto’s in heel 2020.”

Aldus Dan Ives, analist van Wedbush. 2020 was Tesla’s eerste winstgevende jaar sinds de oprichting van het bedrijf in 2003 en verdiende vorig jaar zo’n $721 miljoen. In 2019 verloor het bedrijf nog $862 miljoen.
Tesla CEO Elon Musk lijkt zelf wat wispelturig te blijven wat betreft bitcoin. Onlangs noemde hij de cryptocurrency “bijna net zulke bullshit als fiat.” Daarop zei Peter Shiff dat fiat en bitcoin beide bullshit zijn, en alleen goud echt is:


Musk antwoordt dat een e-mail waarin staat dat je goud bezit, niet hetzelfde is als ook daadwerkelijk goud bezitten. Je kunt dan net zo goed crypto bezitten, zegt de voormalig rijkste man op aarde.
Musk zegt dat geld niets meer is dan data die ons het ongemak van ruilhandel bespaart. Volgens Musk zal het systeem evolueren naar wat het effectiefst is. Vervolgens zegt hij echter dat bitcoin en ethereum (ETH) “hoog lijken:”


Een dergelijke opmerking maakte hij over Tesla (TSLA) aandelen vorig jaar, net voordat de prijs hard omhoogschoot:


Bitcoin tikte gisteren en vandaag bijna $58.000 aan, een nieuwe all-time high (ATH). De marktkapitalisatie steeg afgelopen vrijdag voor het eerst voorbij de $1 biljoen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie