Ivo Melchers Ivo Melchers
25/01/2024 15:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/01/2024 13:38

Tesla houdt duizenden bitcoins standvastig op de balans

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Tesla houdt duizenden bitcoins standvastig op de balans

Foto: The Bold Bureau/Shutterstock

De elektrische autogigant Tesla heeft in het afgelopen kwartaal niets veranderd aan zijn bitcoin (BTC) stapel. Sinds juni 2022 houdt het bedrijf van Elon Musk vast aan zijn duizenden bitcoins, en ook de koersopleving van de laatste maanden van 2023 hebben hier geen verandering in weten te brengen.

Bitcoin wallet van El Salvador gehackt, persoonsdata gelekt
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Tesla blijft BTC HODL’en

Gisteren verscheen het kwartaalverslag van Tesla, en bitcoin wordt hierin geen een keer benoemd. Hieruit kan geconcludeerd worden dat het miljardenbedrijf geen enkele transactie heeft uitgevoerd met de digitale activa.

In februari 2021 werd de crypto-wereld op zijn grondvesten geschud toen Tesla bekendmaakte dat het 1,5 miljard dollar had geïnvesteerd in bitcoin.

Na enkele maanden werd 10 procent verkocht, met name om de liquiditeit van bitcoin te testen. Dit kwam overeen met 4.320 BTC.

In juni 2022 werd vervolgens maar liefst 75 procent op de markt gedumpt. Hierna bleven er nog 10.720 bitcoins over, en dat aantal is sindsdien onveranderd gebleven.

Het markeert het zesde achtereenvolgende kwartaal waarin Tesla niets verandert aan zijn BTC positie. Tegen de huidige BTC koers draagt de stapel een waarde van ruim 431 miljoen dollar.

Aan het begin van vorig kwartaal stond de waarde van het totale bezit nog gelijk aan zo’n 289 miljoen dollar. In 3 maanden tijd was dit gestegen tot boven de 453 miljoen dollar.

De financiële resultaten van Tesla voor het vierde kwartaal vielen lager uit dan de schattingen van analisten, zowel qua omzet als winst.

De fabrikant van elektrische voertuigen meldde aangepaste winstcijfers van 0,71 dollar per aandeel, net onder de verwachtingen van Wall Street van 0,73 dollar.

Bovendien kwam de omzet uit op 25,17 miljard dollar, wat lager was dan de verwachtingen van analisten van 25,87 miljard dollar. Ondanks deze cijfers behield Tesla een sterk vertrouwen in zijn langetermijnvisie.

Advertentie

3e grootste bitcoin bezitter

Met het BTC bezit staat tesla op een 3e plek wat betreft grootste beursgenoteerde bitcoin holders. Dit blijkt uit data van Bitcoin Treasuries. Het op de Nasdaq genoteerde bedrijf heeft alleen Bitcoin miner Marathon Digital Holdings en softwareleverancier MicroStrategy voor zich. de 3e grootste beursgenoteerde bitcoin holder.

Marathon Digital Holdings heeft 13.726 BTC op de balans en MicroStrategy staat al jaren met kop en schouders bovenaan met een bezit van 189.150 BTC.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie