Kevin Schijven Kevin Schijven
05/03/2021 12:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/03/2021 12:22

“Tesla zou zijn bitcoin (BTC) weer moeten verkopen en TSLA aandelen terugkopen”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Tesla zou zijn bitcoin (BTC) weer moeten verkopen en TSLA aandelen terugkopen

Foto: Vitaliy Karimov/Shutterstock

Op Twitter laait weer de discussie op omtrent de bitcoin (BTC) investering van autofabrikant Tesla. Gary Black, voormalig CIO bij Goldman Sachs, is van mening dat het een goed idee zou zijn voor Tesla om zijn bitcoin weer te verkopen en TSLA aandelen terug te kopen:

“Stel je het positieve momentum voor dat Tesla zou creëren als ze de verkoop van hun BTC zouden aankondigen en in plaats daarvan een terugkoop van TSLA aandelen zouden goedkeuren. Hoogst onwaarschijnlijk, maar aandeelhouders zouden zeer positief zijn.”

Black verkocht zijn TSLA aandelen toen Tesla vorige maand aankondigde $1,5 miljard in bitcoin te hebben geïnvesteerd. Sindsdien is de TSLA koers met zo’n 28% gedaald van $863 naar $621. Ook de koers van de aandelen van MicroStategy (MSTR) zijn de afgelopen weken omlaag gedaald, zelfs met 50%.

Bitcoin daarentegen steeg op 21 februari nog naar een all-time high (ATH) van $58.650, maar zit sindsdien ook in een neerwaartse trend. Ook staat MSTR maar liefst 350% in de plus sinds het bedrijf vorig jaar voor het eerst bitcoin kocht en Tesla verdiende al $1 miljard aan zijn bitcoin investering.

Niet iedereen is het dan ook met de analist eens. Sommige gebruikers reageren dat Tesla juist meer moet inzetten in bitcoin, terwijl andere gebruikers roepen dat Tesla zich überhaupt  niet bezig moet houden met de grillen van kort termijn handelaren.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie