Rico Engelbarts
23/06/2018 10:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/06/2018 10:33

Todd Gordon, oprichter Tradinganalysis.com, verwacht Bitcoin weer $10.000 in 2019

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Todd Gordon, oprichter van TradingAnalysis.com, voorspelde dat Bitcoin (BTC) zou dalen tot $4.000 voorafgaand aan een rebound van meer dan $10.000 in 2019.

Gordon stelde eerder dat BTC tot onder de $5.000 zou dalen en vervolgens tegen het einde van het jaar $10.000 zou bereiken, waarbij een aanmerkelijke marktvolatiliteit de belangrijkste reden zou zijn. Toen hem werd gevraagd zijn schattingen toe te lichten, citeerde Gordon een ‘mooie uptrend‘ en noemde hij de recente correctie van $19.000 ‘inconsequent’ gezien de stijging van de BTC-prijs sinds 2015.

De analist zei dat het huidige hoge tot lage bereik gemiddeld 17% is, wat één van de laagste is die BTC ooit heeft gezien. “Er waren momenten dat het 20%, 30%, 40% per week was, dus als ik nu 30% minder ben in Bitcoin, dan is dat niets, dat kan ik in twee weken goedmaken,” vervolgde hij.

Gorgon voerde aan dat de markt voor cryptocurrencyzeer technisch gedreven is“, dus rekening houdend met de technische en marktsentiment is het mogelijk om bepaalde verliezen in de nabije toekomst terug te winnen.

De site van Gordon, TradingAnalysis.com, biedt marktanalyses en handelsstrategieën. Gordon heeft ook voorspellingen gedaan over andere markten, waaronder grondstoffen zoals ruwe olie. In november 2015, toen ruwe olie werd verhandeld tegen $41, voorspelde hij een daling van bijna 50% tot $26. In februari van het volgende jaar handelde ruwe olie op $26,05.

Eerder in juni schatte Stock Analytics-firma Trefis een BTC-jaarprijs van $12.500, wat $2.500 lager is dan hun oorspronkelijke prognose. De BTC-voorspellingsanalyse van Trefis is gebaseerd op de grondbeginselen van vraag en aanbod, waarbij de vraag het aantal gebruikers en het aantal transacties is en het aanbod het aantal beschikbare BTC’s is.

Vorige maand zei de analist van Wall Street, Spencer Bogart, dat de grote cryptocurrency tegen het einde van het jaar “ten minste” boven $10.000 zal handelen. Hij suggereerde dat de realiteit van een diepere institutionalisering van de crypto-ruimte het “verhaal op lange termijn” veilig stelt en “algemeen positief” is voor de toekomst van Bitcoin. 

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie