Rico Engelbarts
28/05/2018 12:31 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2018 12:31

Koop Bitcoin, verkoop je altcoins, zegt baanbrekende Wall Street blockchain-analist

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
spencer_bogart_koop_bitcoin_en_verkoop_je_altcoin

Bitcoin blijft een sterke koop, ondanks de recente verliezen, vertelde blockchain-durfkapitalist Spencer Bogart tegen CNBC op 26 mei. De cryptocurrency zal tegen het einde van het jaar “op zijn minst” boven de $10.000 verhandeld worden, voegde hij eraan toe.
Bogart is een partner bij de grote VC-firma Blockchain Capital en was naar verluidt de eerste Wall Street-analist die Bitcoin en blockchain behandelde, en schreef een hoog aangeschreven rapport over de blockchain-industrie.
Bitcoin staat nu al drie weken in het negatief, het “langstlopende verlies van alle verliezen sinds september 2017” zoals de intro van het interview op CNBC opmerkte. Ondanks dit schetste Bogart een bullish voorspelling voor de lange termijn, zeggende dat:

De thesis op de lange termijn is zeker intact. De institutionalisering van Bitcoin is absoluut aan het gebeuren. Elke grote bank probeert iets op het gebied van Bitcoin te doen. Of ze zullen Bitcoin aan hun klanten aanbieden, ze werken op een custody-platform of ze openen een handelsafdeling.

Bogart suggereerde echter wel dat veel altcoins waarschijnlijk “overgewaardeerd” worden en “aanzienlijke tegenwind hebben”, waarbij hij de nadruk legde op de gevaren van relatieve waardering. Hij trok een parallel tussen de ICO-hausse eind 2017, begin 2018 en de internetzeepbel begin dit millennium, en hij waarschuwde dat veel crypto-tokens “te veel beloven en te weinig opleveren”.
Bogart zei dat hij altcoins als Cardano (ADA), Tron (TRX), IOTA (IOT) en NEO zou verkopen, maar was “neutraal” en zou Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH) en EOS houden.
“Ik ben erg constructief met betrekking tot Ethereum op lange termijn” zei hij. Desalniettemin was hij van mening dat Ethereum momenteel “veel overhang” heeft vanwege de vele “overgewaardeerde” tokens die op het Ethereum-platform zijn gebouwd, en suggereerde dat de toekomst van Ethereum nauw samenhangt met de toekomstige ontwikkeling van de ICO-ruimte.
Ook merkte Bogart op dat dit de eerste aanhoudende bearmarkt is geweest waar niemand het “einde van Bitcoin” heeft voorgesteld. Hij suggereerde dat de realiteit van een diepere institutionalisatie van het crypto-ruimte het “verhaal” op de lange termijn veilig stelt en dat hij in het algemeen positief is over de toekomst van Bitcoin.
Hij zei ook dat aanhoudende turbulentie in de traditionele financiële sector, zoals recente nationale fiat valuta crisissen, de use cases van Bitcoin versterkt.

Zou Bitcoin lager kunnen handelen? Zeker. Maar denk ik dat het over een jaar nog hoger zal zijn? Absoluut. Ik zou willen wedden dat Bitcoin op zijn minst boven de $10.000 eindigt aan het eind van het jaar.

Negatieve prestaties op de crypto-markten lijken voorlopig nog te duren, met Bitcoin die onder de $7.400 staat, 2,5% minder in een periode van 24 uur.
Dit ondanks toenemende voorzieningen om mainstream investeringen in de crypto-ruime te vergemakkelijken, met name met de recente trend om oplossingen voor beheer aan te bieden aan institutionele beleggers. De alomtegenwoordigheid van de “institutionele investering zal leiden tot een belangrijke opleving van de markt”.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie