Home Nieuws Bitcoin nieuws Tom Lee: "2019 wordt het jaar van herstel"

Tom Lee: “2019 wordt het jaar van herstel”

2019 wordt het jaar van herstel, althans dat zegt Fundsrat’s Tom Lee. De vrijwel altijd bullish Lee baseert deze verwachting op een speciale technische indicator dat zijn bedrijf heeft ontwikkeld.

De Bitcoin Misery Index (BMI) tracht het sentiment op de bitcoin-markt te weergeven. Daarbij is 100 de maximale waarde welke aangeeft dat de omstandigheden bijzonder bullish zijn. Wel is bij een hoge BMI-waarde de kans op een sterke correctie mogelijk.

- Advertentie -

En op dit moment geeft de BMI een waarde van 89, een waarde die het al sinds juni 2016 niet meer heeft laten zien. Positief dus, echter is de kans op een correctie groot.

Terwijl een BMI-waarde van 67 sinds 2011 alleen maar voorkwam tijdens bullmarkten, zakte bitcoin (BTC) na het doorkruisen van die waarde met gemiddeld 25%. Bij een sterk stijgende koers is er namelijk altijd het moment dat traders hun winsten pakken. Toch blijft het ondanks de correctie een positief signaal wanneer de BMI boven dit punt uitkomt.

Lee haalt daarnaast het feit aan dat de BTC koers boven de 200-dagelijkse Moving Average (MA) handelt. Voor zowel bitcoin als traditionele aandelenkoersen wordt dit over het algemeen als een zeer bullish signaal gezien door analisten.

Op dit moment is het dus goed mogelijk dat we een correctie gaan zien. Echter is het support niveau waar bitcoin al dagen sterk boven handelt een belangrijk prijsniveau. Mocht BTC boven dat prijsniveau blijven handelen, dan wordt het alleen maar aannemelijker dat we bitcoin verder zullen zien gaan stijgen.

Tom Lee verwacht dat bitcoin met gemak de $20.000 kan bereiken. Echter gaf hij tijdens eerder interview aan dat $14.000 een “redelijke prijs” is voor de cryptocurrency.

Heb je afgelopen maandag de wekelijkse koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitrush
Reviewed
€-1,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.176,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.245,18 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.249,54 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.250,01 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.