Timo Bult Timo Bult
21/04/2019 05:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/04/2019 05:00

Tom Lee: "2019 wordt het jaar van herstel"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
tom_lee_2019_wordt_het_jaar_van_herstel

2019 wordt het jaar van herstel, althans dat zegt Fundsrat’s Tom Lee. De vrijwel altijd bullish Lee baseert deze verwachting op een speciale technische indicator dat zijn bedrijf heeft ontwikkeld.
De Bitcoin Misery Index (BMI) tracht het sentiment op de bitcoin-markt te weergeven. Daarbij is 100 de maximale waarde welke aangeeft dat de omstandigheden bijzonder bullish zijn. Wel is bij een hoge BMI-waarde de kans op een sterke correctie mogelijk.
En op dit moment geeft de BMI een waarde van 89, een waarde die het al sinds juni 2016 niet meer heeft laten zien. Positief dus, echter is de kans op een correctie groot.
Terwijl een BMI-waarde van 67 sinds 2011 alleen maar voorkwam tijdens bullmarkten, zakte bitcoin (BTC) na het doorkruisen van die waarde met gemiddeld 25%. Bij een sterk stijgende koers is er namelijk altijd het moment dat traders hun winsten pakken. Toch blijft het ondanks de correctie een positief signaal wanneer de BMI boven dit punt uitkomt.
Lee haalt daarnaast het feit aan dat de BTC koers boven de 200-dagelijkse Moving Average (MA) handelt. Voor zowel bitcoin als traditionele aandelenkoersen wordt dit over het algemeen als een zeer bullish signaal gezien door analisten.
Op dit moment is het dus goed mogelijk dat we een correctie gaan zien. Echter is het support niveau waar bitcoin al dagen sterk boven handelt een belangrijk prijsniveau. Mocht BTC boven dat prijsniveau blijven handelen, dan wordt het alleen maar aannemelijker dat we bitcoin verder zullen zien gaan stijgen.
Tom Lee verwacht dat bitcoin met gemak de $20.000 kan bereiken. Echter gaf hij tijdens eerder interview aan dat $14.000 een “redelijke prijs” is voor de cryptocurrency.
Heb je afgelopen maandag de wekelijkse koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie