Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
05/04/2019 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/04/2019 07:04

Tom Lee: "$14.000 is een redelijke prijs voor bitcoin (BTC)"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
tom_lee_14000_dollar_is_een_redelijke_prijs_voor_bitcoin

Na de nieuwe bullrun die zich afgelopen dinsdag ontpopte, durven veel analisten en traders weer omhoog te kijken. Zo ook Tom Lee, mede-oprichter van Fundstrat. Tijdens een interview op CNBC ging hij in op wat hij denkt dat een redelijke waarde voor bitcoin (BTC) is.
Tijdens het interview benadrukte Lee dat 2018 een slecht jaar voor bitcoin was. Met institutionele investeerders die besloten de markt nog niet te betreden, investeerders die hun posities sloten en startups die failliet gingen, dook BTC naar beneden. Het ziet er echter naar uit dat 2019 een stuk beter gaat worden.
Zelfs voor de huidige bullrun was bitcoin al 11% meer waard dan in het begin van 2018. Daarnaast beginnen whale wallets weer bitcoins te kopen. Kortom, “er gebeuren veel positieve dingen op dit moment”, aldus Lee tijdens het interview met CNBC.
Uiteindelijk zei Lee dat “$14.000 een redelijke prijs is voor bitcoin”, en legde hij uit hoe hij bij die prijs komt. Zo zou de waarde van bitcoin voor een groot deel van haar bestaan 2,5 keer de mining-kosten zijn geweest. En op dit moment bedragen die kosten volgens Lee ongeveer $5.500.
Bovendien beginnen bedrijven zoals Fidelity met het lanceren van investeringsproducten voor institutionele beleggers. Dit type belegger investeert vaak met grote sommen geld, en stelt hoge eisen aan de beveiliging van de platforms waarop ze deze investeringen doen. Tot voor kort was de enige manier om in bitcoin te beleggen via cryptocurrency exchanges. Gezien de hacks die deze exchanges zo nu en dan treffen, blijven institutionele beleggers weg van deze platforms.
Daarnaast kan bitcoin profiteren van de situaties in Venezuela en het Verenigd Koninkrijk. Waar een nationale fiat-valuta in waarde afneemt, of risico loopt om in waarde af te nemen, grijpen veel mensen naar bitcoin. Op die manier kunnen ze de schade beperken aangezien bitcoin in dergelijke gevallen zijn waarde vaak beter behoudt.
Dat Tom Lee een positieve voorspelling doet is overigens niet verrassend. Hij deed eerder al de voorspelling dat bitcoin wel eens $250.000 waard kan worden, later stelde hij dat naar beneden bij naar $20.000.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie