herstel_van_bitcoin_koers_na_winklevoss_ETF_afkeuring_is_een_goed_teken

Tom Lee: Herstel Bitcoin-koers na Winklevoss ETF afkeuring is goed teken

0

Tom Lee, oprichter van Fundstrat, geeft aan enthousiast te zijn over het snelle herstel van de Bitcoin prijs in de afgelopen week.

De waarde van Bitcoin was op 27 juli gezakt met meer dan 6% in minder dan 3 uur tijd van $8.300 naar $7.800. Deze prijsdaling volgde na een afwijzing van de SEC (Securities and Exchange Commission) voor een Bitcoin ETF (Exchange-Traded Fund) van de gebroeders Winklevoss.

De Bitcoin prijs steeg vervolgens weer van $7.800 naar $8.250 binnen twaalf uur tijd na de beslissing van de SEC. Deze 5% stijging gebeurde in minder dan 50 minuten.

Tom Lee legt uit dat het herstel van de Bitcoin koers, na een grote gebeurtenis als de afkeuring van de Bitcoin ETF van Winklevoss, een positieve verandering is in de wereld van de cryptocurrency. Tom Lee geeft aan dat als dit eerder dit jaar gebeurd was, de prijs lang niet zo snel hersteld zou zijn geweest. Er had dan een grote verkoop van Bitcoin munten plaatsgevonden.

Bitcoin heeft in de afgelopen week, sinds 22 juli, een behoorlijke stijging meegemaakt. De waarde is van $7.200 naar $8.300 gestegen en piekte op 25 juli zelfs op $8.500:

herstel_van_bitcoin_koers_na_winklevoss_ETF_afkeuring_is_een_goed_teken_grafiek

Deze stijging wordt verklaard door analisten als anticipatie op de ETF-goedkeuring van de SEC. Daarbij moet gezegd worden dat in de crypto wereld  het voorstel van de gebroeders Winklevoss niet de hoogste verwachtingen had op goedkeuring. Die eer gaat naar de voorstellen van VanEck-SolidX en de CBOE (Chicago Board Options Exchange). Deze twee bedrijven hebben al tientallen jaren ervaring met ETF’s in de Amerikaanse aandelenmarkt. De SEC zou over deze ETF voorstellen in september oordelen, maar er zijn geruchten dat dit nog tot 2019 kan duren:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws