Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Twitter CEO over bitcoin (BTC): ‘Ik heb vertrouwen in de toekomst maar deze dingen moeten beter’

Jack Dorsey, de CEO van Twitter en ook nog eens oprichter van het mobiele betalingsplatform Square, vertelt in een interview met Reuters dat hij nog altijd volledig achter Bitcoin (BTC) staat. Hij heeft sterke vertrouwen in het potentieel van de cryptocurrency en ziet dat niet zo gauw veranderen.

Dorsey kan zich vooral vinden in het ethos dat achter de grootste cryptocurrency schuilt. Volgens hem kan iedereen die een geweldig idee heeft onderdeel worden van de gemeenschap, zonder bij een bedrijf te werken.

- Advertentie -

Hij vergelijkt hierbij Bitcoin met het internet, en stelt dat bij beiden mensen vrij zijn van de excessen van bedrijfs- en overheidstoezicht, en de hardnekkige asymmetrieën van macht en kapitaal waarmee de voorstanders van decentralisatie noodzakelijkerwijs moeten worstelen.

“Het internet is iets dat wordt gestuurd door consensus, waarbij iedereen de koers ervan kan veranderen, en waarop iedereen kan bouwen. Bitcoin heeft dezelfde patronen, het is op internet gebouwd.”

Zijn toewijding aan het potentieel van het digitale goud wil echter niet zeggen dat hij geen punten ziet waaraan hard gewerkt moet worden. Hij vertelde aan de verslaggevers dat het essentieel is om te focussen op het verbeteren van de gebruikerservaring om de brede acceptatie ervan te bevorderen.

De cryptocurrency moet volgens hem evolueren om net zo handig te worden als de bestaande digitale betalingsinfrastructuur. In het specifiek gaat het dan om de kosten- en tijdsefficiëntie van transacties. Het verwerkingsproces verbeteren is hier cruciaal.

Naast zijn liefde voor bitcoin is Dorsey ook bezig geweest met het financieren van een development team dat een nieuw gedecentraliseerd standaard voor social media moet ontwikkelen waarvan Twitter uiteindelijk klant wordt.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.282,81 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.280,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...