Tim Kamp Tim Kamp
17/05/2024 10:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2024 10:04

Vanguard blijft nee zeggen tegen bitcoin-ETF ondanks pro-crypto CEO

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Vanguard blijft nee zeggen tegen bitcoin-ETF ondanks pro-crypto CEO

Foto: Piotr Swat/Shutterstock

Het financiële landschap blijft zich ontwikkelen, en in de wereld van crypto is een van de meest besproken onderwerpen de bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF).

Vanguard, een van ’s werelds grootste investeringsmaatschappijen, wilde echter niets te maken hebben met de bitcoin-ETF’s. Daar leek even verandering in te komen, omdat de nieuwe CEO van Vanguard dezelfde persoon is die de bitcoin-ETF van BlackRock overzag.

De nieuwe CEO zegt echter nu dat een bitcoin-ETF niet op de agenda staat bij Vanguard.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Vanguard wil nog steeds geen bitcoin-ETF

Op 14 mei 2024 werd aangekondigd dat Vanguard een nieuwe chief executive officer heeft benoemd. De nieuwe CEO is Salim Ramji en hij vervangt Tim Buckley. Ramji zal per 8 juli het stokje overnemen van Buckley, die met pensioen gaat.

De Amerikaanse vermogensbeheerder Vanguard is de op één na grootste ter wereld, liet begin dit jaar weten niets te willen weten van cryptocurrencies. Concurrent BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, staat hier juist wel voor open. BlackRock lanceerde dit jaar een bitcoin-ETF op de Amerikaanse markt.

Opvallend is dat Ramji, de nieuwe Vanguard CEO, pro-crypto is en de goedkeuring van de bitcoin-ETF van BlackRock overzag. Toch maakte de ’crypto-enthousiasteling’ onlangs bekend dat Vanguard nog steeds geen bitcoin-ETF wil lanceren.

Vanguard staat voor consistentie en de CEO zegt dat crypto-gerelateerde beleggingsproducten niet in lijn zijn met de “beleggingsfilosofie”. Dat vertelde Ramji aan Barron’s in een interview.

“Ik denk dat het belangrijk is dat bedrijven consistent zijn in waar ze voor staan en de producten en diensten die ze aanbieden”, voegt Ramji toe.

Advertentie

Vanguard-filosofie loopt parallel aan crypto-industrie

Ramji was verantwoordelijk voor een meerderheid van de activa van klanten bij BlackRock. De ETF-specialist laat opvallend genoeg weten dat het in zijn ogen absoluut geen gek besluit is om niet te kiezen voor cryptofondsen.

“Ik heb de uitleg van chief investment officer Greg Davis gehoord en ik denk dat het volledig in overeenstemming is met de beleggingsfilosofie van Vanguard. Het is een logisch en consistent standpunt.”

Of Vanguard in de toekomst anders zal denken over bitcoin en crypto is maar zeer de vraag. BlackRock heeft ondertussen bijna $16 miljard opgehaald met zijn bitcoin-ETF. Ramji was verantwoordelijk voor de eerste BTC -ETF die de snelste $10 miljard opbracht na lancering.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie