Kevin Schijven Kevin Schijven
01/03/2021 19:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/03/2021 19:48

Vermogensbeheerder die $750 miljoen Bitcoin verkocht zet ‘micro-fonds’ op voor Cardano en Polkadot

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Vermogensbeheerder die $750 miljoen Bitcoin verkocht zet 'micro-fonds' op voor Cardano en Polkadot

Vorige week was op Crypto Insiders te lezen dat FD7 Ventures, een cryptocurrency-fonds uit Dubai, maar liefst 750 miljoen aan Bitcoin (BTC) gaat verkopen om in Cardano (ADA) en Polkadot (DOT) te investeren.

Op 28 februari kondigt de vermogensbeheerder aan middels een persbericht dat het een nieuw “micro-fonds” van $250 miljoen op gaat zetten samen met een nieuw kantoor in Bangalore, India. Het fonds zal zich richten op Cardano en Polkadot.

Prakash Chand, directeur van FD7 Ventures, haalde vorige week uit naar Bitcoin en noemde de cryptocurrency “vrij nutteloos,” terwijl “Cardano, Polkadot en Ethereum de basis zullen vormen van het nieuwe internet.”

Chand meldt in het persbericht dat FD7 wil uitbreiden in Bangalore omdat het een hub is van top talent die al werken aan Polkadot en Cardano:

“Door onze nieuwe locatie in Bangalore te positioneren, krijgen we een thuisvoordeel om een aantal van ’s werelds beste toekomstige talenten op het gebied van blockchain- en cryptocurrency-ontwikkeling aan te aan te nemen.”

Het nieuwe fonds van FD7 zal ernaar streven jaarlijks ongeveer $1 tot 5 miljoen te investeren in 50 bedrijven. Ongeveer dertig procent zullen bedrijven zijn die werken aan Polkadot en Cardano. Deze zullen een secundaire investering van $5 tot 20 miljoen ontvangen, meldt het persbericht. FD7 meldt verder dat het ook bullish is over de opkomende non-fungible token (NFT) markt:

“Kijk maar naar Bondly, dat op Polkadot is gebouwd. Het ontplofte letterlijk van de ene op de andere dag toen YouTuber Logan Paul in slechts 24 uur meer dan $5 miljoen aan NFT’s verkocht. Dit is niet alleen een sector om in de gaten te houden, maar een sector die zijn investeringswaarde bewijst met bijna dagelijkse records met toenemende use cases voor NFT’s die cryptografische kunst, verzamelobjecten, gaming en meer ondersteunen.”

Aldus Chand, die zegt dat FD7 ook plannen heeft voor NFT-projecten met Indiase beroemdheden uit de werelden van Bollywood en Cricket.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie