Roy van Krieken Roy van Krieken
15/04/2024 17:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/04/2024 16:22

Viral meme bordje “buy bitcoin” wordt geveild deze maand

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin veiling verkoopt botdje bitcoin guy

Foto: Shutterstock/Gena Melendrez

Een Amerikaan met de bijnaam “Bitcoin guy” haalde in 2017 een ludieke stunt uit in het Congres in de VS door een bordje met “buy botcoin” omhoog te houden tijdens getuigenis van toenmalig voorzitter van Federal Reserve Board (FED). Vanaf 18 april kun je bieden op het bord en wordt het geveild, de opbrengsten gaan naar zijn tech startup.

Bitcoin miners strijden voor eerste block na halving, die miljoenen waard is
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

De “bitcoin guy” veilt een iconisch kladblok

Christian Langalis, ook wel bekend als de “bitcoin sign guy”, veilt het iconische bordje dat hij omhoog hield tijdens Janet Yellen’s getuigenis in het Congres in de VS in juli 2017. Janet Yellen bekleedde in 2017 de functie van voorzitter van de FED van de VS op dat moment.

Langalis schreef de woorden “buy bitcoin” op een geel kladblok en hield het omhoog naast het gezicht van Yellen tijdens de hoorzitting. Langalis is na de stunt direct uit Huis van Financiële Diensten gegooid en had niet door dat er een meme van de stunt was gemaakt, die viral is gegaan.

‘Ik had geen idee’, zei Langalis in een sms. “De batterij was leeg aan het einde van de hoorzitting omdat ik al vroeg aanwezig was.”

Advertentie

Wat wilt Langalis doen met de opbrengst?

Met de opbrengst van de veiling gaat Langalis zijn nieuwe tech startup financieren, genaamd Tirrel Corp. Hij is bezig met het ontwikkelen van een bitcoin layer-2 schaling-oplossing zoals het Lightning network voor betalingen op het bitcoin netwerk. Die wil hij uiteindelijk implementeren als wallet in Urbit.

Urbit is een project dat zich richt op het creëren van een nieuw soort gedecentraliseerd computernetwerk. Het idee achter Urbit is om een persoonlijke, veilige en onafhankelijke digitale identiteit te bieden aan individuen, los van grote technologiebedrijven.

De veiling voor het bordje van Langalis begint op 18 april op Scarce City. De laatste biedingen worden geaccepteerd tot 24 april en worden in persoon aangekondigd in PubKey, een bitcoin-thema bar in New York. Scarce City is een veilingplatform waar fysieke en digitale producten kunnen worden gekocht, maar alleen met bitcoins.

Langalis noemde dat hij een privé-bod heeft gehad van 5 BTC ($350.000), maar heeft geen reserveprijs gezet voor het item tijdens de veiling. Dus elk bod wordt geaccepteerd als eindprijs in de veiling.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie