Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Vraag naar bitcoin (BTC) ETF moet eerst groeien voor goedkeuring SEC

De Securities and Exchange Commission (SEC), de Amerikaanse financiële toezichthouder, heeft nog altijd geen bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) goedgekeurd. Of dit ooit zal gebeuren weet niemand zeker. Deskundigen lieten zich tijdens een uitzending van de Amerikaanse TV-zender CNBC uit over de situatie. 

De bitcoin ETF-aanvraag van Wilshire Phoenix was de laatste aanvraag die werd afgekeurd door de SEC. Ondanks het feit dat de aanvraag maar liefst zes keer is aangepast in overleg met de SEC, werd de aanvraag afgekeurd vanwege zorgen omtrent marktmanipulatie en onvoldoende bescherming voor investeerder. Eerdere ETF-aanvragen werden tevens afgekeurd op grond van deze zorgen.

- Advertentie -

De directeur van institutionele business ontwikkelingen bij ETF en hedgefonds-provider IndexIQ, Chris Hempstead, denkt echter ondanks de vele afkeuringen door de SEC dat het nog niet gedaan is met de bitcoin-ETF:

Ik betwijfel ten zeerste of dit de laatste zet zal zijn, […] Ik denk dat iedereen zal blijven luisteren naar de feedback van de SEC, wat hun opmerkingen zijn, en zij zullen ernaar blijven luisteren.

Volgens hem zal de SEC een andere keuze maken zodra de vraag naar bitcoin-ETF’s toeneemt:

Op een bepaald moment, wanneer de marktvraag en de vraag van investeerders de zaak een bepaalde richting in duwen, zullen ze er waarschijnlijk nog een keer naar kijken en verschillende soorten andere overwegingen hebben.

Hij verwacht echter niet dat dit in de nabije toekomst zal zijn. Ook Nick Colas, mede-oprichter van investeringsanalysebedrijf DataTrek Research voorziet geen goedkeuring van een bitcoin-ETF in de nabije toekomst. Hij stelt: “Je zal nog eerder een door een centrale bank uitgegeven cryptocurrency zien dan een Bitcoin ETF.”

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.402,07 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.402,07 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...