Shane Kuijpers
26/08/2021 12:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/08/2021 12:02

Vraag naar bitcoin (BTC) futures blijft toenemen, ook bankgigant Citigroup wil deze gaan aanbieden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Vraag naar bitcoin (BTC) futures blijft toenemen, ook bankgigant Citigroup wil deze gaan aanbieden

Bitcoin (BTC) wordt door steeds meer Amerikaanse banken geadopteerd. Als het aan bankgigant Citigroup ligt gaan zij binnenkort zelfs al bitcoin futures verhandelen. Citi wacht op dit moment nog op goedkeuring.

De interesse in bitcoin futures stijgt de laatste tijd en Citigroup ziet dit ook terug bij institutionele klanten. De vraag neemt vooral in deze doelgroep toe. Om die reden wil de bank de handel in BTC futures opstarten bij de Chicago Mercantile Exchange (CME). Dit werd bekend door een rapport van Coindesk, die ingelicht werden door een anonieme bron van de bank. Een statement van een woordvoerder van Citi volgde:

“Gezien de vele vragen rondom regelgevende kaders, verwachtingen van toezichthouders, en andere factoren, zijn we zeer bedachtzaam over onze aanpak. We overwegen momenteel producten zoals futures aan te bieden aan sommige van onze institutionele klanten, aangezien deze opereren onder sterke regelgevende kaders.”

De eerder genoemde anonieme bron was optimistisch wat betreft goedkeuring van de futures. Hij verwacht dat de toezichthouders mee zullen werken en dat er in een later stadium ook nog een goedkeuring voor bitcoin ETN’s (exchange-traded notes) zal volgen. Daarnaast is Citigroup ook bezig met het aannemen van personeel om hun cryptocurrency team in Londen te versterken.

In mei van dit jaar kwam was op Crypto Insiders te lezen dat Citigroup al crypto en bitcoin diensten wilde gaan aanbieden. De vraag bij hun klanten bleef toenemen en de investeringsbank heeft sindsdien steeds meer stappen gezet op gebied van crypto.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin en Amerikaanse banken

Citigroup is zeker niet de enige Amerikaanse bankgigant die zich heeft verdiept in crypto en bitcoin. De sceptische houding die deze financiële instellingen lange tijd hadden ten opzichte van cryptocurrency neemt meer en meer af. Klanten hebben interesse in crypto gerelateerde diensten en daar wordt steeds vaker naar geluisterd.

Grote namen als JPMorgan en Goldman Sachs bieden deze diensten al aan bij hun vermogende klanten. Zelfs de oudste bank van de Verenigde Staten, BNY Mellon, gaf eind mei al aan dat ze later dit jaar nog ook crypto diensten aan zullen bieden.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement