Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
21/05/2023 18:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/05/2023 18:35

Vrouw ontdekt bitcoin schatkist van echtgenoot tijdens echtscheiding

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Vrouw ontdekt bitcoin schatkist van echtgenoot tijdens echtscheiding

Foto: Nur Mirza/Shutterstock

Een echtscheidingsprocedure in New York verliep anders dan verwacht toen een accountant de verborgen voorraad van 12 Bitcoin (BTC) van de echtgenoot ontdekte. Zij was geshockeerd van de ontdekking, de munten vertegenwoordigen namelijk met de huidige bitcoin koers een waarde van ongeveer $325.000.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Vrouw had geen weet van crypto investeringen

Het koppel was voor 10 jaar getrouwd, maar enkele maanden tijdens de echtscheidingsprocedure merkte ze dat iets niet klopte. Onder het pseudoniem Sarita maakte de vrouw aan CNBC bekend dat de opgegeven activa van haar man niet overeenkwamen met zijn vermeende jaarlijkse inkomsten van $3 miljoen.

Zij vermoedde daarom dat haar man niet al zijn bezittingen had bekendgemaakt en huurde een forensisch accountant in. Ze was verrast toen ze hoorde over de geheime crypto wallet en zei hierover het volgendeaan CNBC:

“Ik heb van bitcoin en dat soort dingen gehoord, maar ik wist er gewoon niet veel van. Ik had er nooit aan gedacht, want het is niet alsof we het samen bespraken of samen investeringen deden. Het was absoluut een schok.”

Als gevolg van de vondst zal de echtgenoot van de vrouw gedwongen afstand moeten doen van een deel van zijn bitcoins. Het is vaak buitengewoon moeilijk om een wallet te koppelen aan een persoon. Dat maakt het in de huidige zaak des te meer bijzonder dat de accountant de bitcoins heeft kunnen achterhalen. 

Advertentie

Een Amerikaanse echtscheiding waar 1.000 bitcoins op het spel stonden

‘Crypto-scheidingen’ lijken steeds vaker voor te komen. In februari was er nog een welgestelde stel uit San Francisco die uit elkaar ging. Er ontstond een langdurige strijd over de verdeling van alle bezittingen. De man bleek 1.000 BTC te hebben gekocht in 2013 dat met de huidige prijs een waarde van $27 miljoen vertegenwoordigt. Uiteindelijk werd de man bevolen om zijn ex-vrouw een bedrag van $6 miljoen te betalen vanwege zijn nalatigheid bij het aangeven van zijn crypto-vermogen.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie