Rico Engelbarts
13/02/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2019 06:00

Waarom bitcoin nog lang niet uit de problemen is

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
waarom_bitcoin_nog_lang_niet_uit_de_problemen_is

Afgelopen zaterdag maakte zowel bitcoin (BTC) als vrijwel de gehele top 100 cryptocurrencies een plotselinge forse stijging. Sommigen claimen dat de crypto winter eindelijk voorbij is en dat we weer mooie tijden tegemoet gaan. Maar is dat wel zo?
Matti Greenspan, een ervaren analist van eToro zegt:

Om definitief te kunnen zeggen dat de bearmarkt voorbij is, hebben we een sterke uitbraak boven de belangrijkste psychologische barrière van $5.000 nodig. Ondanks dat de technische indicatoren nog steeds bearish zijn, blijven de fundamentals hoe dan ook sterker groeien. Het volume van de crypto exchanges in de afgelopen 24 uur bereikte vrijdag een nieuw hoogtepunt van $25 miljard en ligt sindsdien ver boven de basislijn van $15 miljard.

En die uitbraak boven de $5.000 lijkt op de korte termijn zeker niet te gaan gebeuren. Gezien de steeds lagere lows en highs sinds afgelopen zaterdag zitten we nog steeds in een bearmarkt. Of we de bodem hebben bereikt is daarom met geen mogelijkheid te zeggen.
BitOoda, een bedrijf dat zich bezighoudt met onder andere risicomanagement in crypto trading, voorspelt dat de koers nog wel een stuk verder zal gaan kelderen:

Sinds de piek afgelopen zaterdag zien we steeds lagere highs en lagere lows, wat een kenmerk is van een bearmarkt. Op basis van onder andere de zilverkoers verwachten we dat de koers uiteindelijk zal dalen tot ergens midden of hoog in de $2000’s. Pas dan zal de markt het herstel in gaan zetten.

Het is daarom duidelijk dat we nog lang niet in een bullmarkt zitten. Veel crypto-beleggers wachten op het moment dat de eerste bitcoin-ETF wordt goedgekeurd door de SEC, dat zou namelijk een enorme instroom van nieuw geld veroorzaken. Het is echter onwaarschijnlijk dat de SEC dit jaar nog een bitcoin-ETF zal gaan goedkeuren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie