Timo Bult Timo Bult
08/06/2023 11:18 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 16:17

Waarom daalt de bitcoin koers vandaag?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Datos On-chain indican venta potencial de inversores en Bitcoin

Foto: Dragos Asaftei / Shutterstock.com

De bitcoin koers staat ten opzichte van 24 uur geleden 1,5% in de min. Waarom daalt bitcoin vandaag? In dit artikel zetten we de feiten op een rij!

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin koers zakt langzaam weg

Zoals in de dagelijkse marktupdate te lezen was, daalt de bitcoin prijs weer iets. Alhoewel het geen duikvlucht is zoals we die vlak na het Binance-nieuws enkele dagen geleden zagen, zit de spanning er goed in.

Bitcoin wist eergisteren nog een vrij verrassende stijging in te zetten. Die stijging werd bij $27.300, een weerstandszone, de kop ingedrukt. Sindsdien is de koers langzaam teruggezakt. Bij $26.000 werd een eerste zone van steun gevonden.

Op dit moment blijft dat het belangrijkste niveau om in de gaten te houden. De afgelopen uren hield de koers hier vooralsnog stand waarbij zelfs een lichte stijging werd ingezet.

Het huidige niveau is zeker belangrijk als we naar de 200-weken moving average (MA) kijken. Die bevindt zich namelijk op $26.438. Kortom, het is letterlijk erop of eronder.

De bitcoin koers op de uurlijkse grafiek van Coinbase – Bron: Tradingview

Al met al komt de bitcoin prijs in euro uit op 26.631 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Dat is 1,4% lager dan 24 uur geleden.

Advertentie

Angst houdt aan

Nu bitcoin toch weer iets daalt is het aannemelijk dat de angst er nog steeds in zit bij veel handelaren. En dat is ook niet gek. Twee van de grootste crypto exchanges ter wereld worden namelijk voor de rechter gesleept.

Maar ook buiten cryptoland zijn er invloeden die waarschijnlijk effect hebben op de bitcoin koers. De Canadese centrale bank verhoogde bijvoorbeeld behoorlijk onverwachts de rente van 4,5% naar 4,75%. 

Hierdoor werden ook de traditionele markten onzekerder, met de vrees dat dit een indicatie is dat de Amerikaanse centrale bank hetzelfde zal doen. Waar een week geleden de kans op een pauze in renteverhogingen werd geschat op 80% is dat percentage teruggezakt naar 65,5%.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Zoek jij meer duiding van de bitcoin koers of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie