Ivo Melchers Ivo Melchers
03/12/2023 15:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/12/2023 13:22

Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?

Foto: Romano Calabrese/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft dit jaar een indrukwekkend rendement opgeleverd. Investeerders die het aan het begin van het jaar aandurfden om in bitcoin te investeren, genieten nu van gigantische winsten. Als je op 1 januari 1.000 euro in bitcoin had gestopt, hoeveel was dat nu waard geweest?

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

138,09% BTC prijsstijging

Aan het begin van het jaar stond de bitcoin koers er nog heel anders voor. Met de ondergang van FTX vlak achter de rug, opende bitcoin het jaar op een prijs van 16.541 dollar. Inmiddels kunnen we wel zeggen dat de donkere bearmarkt ver achter ons is gelaten. Met een huidige koers van 39.517 dollar staat bitcoin namelijk 138,9 procent hoger dan zijn openingskoers van 1 januari.

Dit betekent dat een investering van 1.000 euro op de eerste dag van het jaar nu 2.389 euro waard zou zijn.

Desondanks is het belangrijk om bewust te zijn van het feit dat bitcoin van ver heeft moeten komen. Op 1 januari bevond de koers zich maar liefst 76 procent onder zijn in november 2021 neergezette recordprijs van 69.000 dollar. Ook nu zal bitcoin nog steeds met bijna 75 procent moeten stijgen om zijn all-time high te evenaren.

Met name een uitstekend eerste kwartaal en de afgelopen zeven weken hebben tot de indrukwekkende return on investment (ROI) geleid. Bitcoin heeft slechts drie van de in totaal elf maanden in het rood afgesloten, en die vielen allemaal in het tweede of derde kwartaal.

Gisteren steeg bitcoin plotseling tot een nieuw jaarlijks hoogtepunt van bijna 39.800 dollar. De laatste keer dat bitcoin op deze prijs stond was op 5 mei 2022, vlak voor de implosie van het Terra-ecosysteem.

Advertentie

Opmerkelijke veel bitcoin-investeerders in het groen

Gisteren kwam al naar voren dat een opmerkelijk grote groep bitcoin-investeerders momenteel in de plus staat met betrekking tot hun totale investering. 81,35 procent van alle bitcoin-wallets mogen tegen de huidige koers namelijk een winst opschrijven. De laatste keer dat de winstgevendheid zó hoog stond, was in december 2021.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie