Roy van Krieken Roy van Krieken
18/05/2024 12:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/05/2024 09:02

We staan pas aan het begin van crypto en AI, aldus Microsoft topman

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Rewind 32: Ripple rechtszaak gaat door, Microsoft aan de crypto

Foto: 1000 Words / Shutterstock.com

De integratie van kunstmatige intelligentie (AI) en cryptocurrency biedt enorme mogelijkheden voor de toekomst. Microsoft onderzoekt actief hoe deze twee technologieën elkaar kunnen versterken en daarmee nieuwe toepassingen kunnen creëren.

Tijdens de recente Cornell Blockchain Conference deelde Yorke Rhodes, directeur voor digitale transformatie bij Microsoft, zijn inzichten over deze veelbelovende ontwikkelingen, dat meldt Cointelegraph dat aanwezig was.

Bitcoin koers richting nieuw record – Met deze strategie x100?
Bitcoin koers richting nieuw record - Met deze strategie x100?

Microsoft’s visie op AI en blockchain technologie

Microsoft ziet kunstmatige intelligentie als “de bepalende technologie van onze tijd” en heeft veel geïnvesteerd in zowel AI-onderzoek als ontwikkeling. Maar dit betekent niet dat het bedrijf de cryptowereld negeert. Het bedrijf onderzoekt ook hoe blockchain en AI elkaar kunnen versterken.

Tijdens de Cornell Blockchain Conference in New York besprak Yorke Rhodes, Microsoft’s directeur voor digitale transformatie, blockchain en cloud supply chain, de mogelijke samenwerking van deze twee technologieën. Hij zei:

“Ik denk dat we nog maar aan het begin staan van wat er mogelijk is wanneer deze technologieën daadwerkelijk samenkomen.”

Belangrijke rol voor crypto in de ondersteuning van AI

Rhodes werd op de conferentie verder gevraagd over de rol van Microsoft in de cryptowereld. Op de vraag of Microsoft ooit een eigen blockchain zou bouwen, antwoordde Rhodes dat er al veel interessante ontwikkelingen plaatsvinden in de open source-gemeenschap en dat Microsoft zich meer richt op het optimaliseren van bestaande technologieën, zoals layer-2 blockchain rollups.

Daarnaast benadrukte Rhodes dat AI veel aandacht trekt, wat de groei van andere opkomende technologieën, zoals crypto en Web3, kan beïnvloeden. Toch ziet hij een belangrijke rol weggelegd voor crypto in de ondersteuning van AI, vooruitkijkend op de toekomst van gedecentraliseerde AI-modellen.

Advertentie

Regulering en innovatie in crypto

Een ander belangrijk onderwerp tijdens de conferentie was de regulering van zowel AI als cryptocurrency. Neil DeSilva van PayPal Digital Currencies stelde dat de Verenigde Staten voorzichtig moeten zijn met hun benadering van regulering, omdat andere regio’s, zoals de Europese Unie, steeds aantrekkelijker worden voor uitgevers van stable coins. Volgens DeSilva is het zaak dat techbedrijven gaan samenwerken met regelgevers om innovatie te bevorderen zonder consumenten te schaden.

Ook de mogelijkheid dat blockchaintechnologie kan helpen bij de regulering van AI werd besproken, vooral vanwege de grote mate van transparantie en traceerbaarheid die de blockchaintechnologie te bieden heeft. Dit kan helpen om de zogenaamde “black box” problemen van AI te verlichten, waarbij beslissingen van AI-systemen moeilijk te doorgronden zijn.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie