Timo Bult Timo Bult
01/04/2021 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/04/2021 19:04

Weer een grote investeringsbank wil in bitcoin (BTC) investeren meer 12 fondsen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Weer een grote investeringsbank wil in bitcoin (BTC) investeren meer 12 fondsen

Weer een nieuwtje uit de hoek van de institutionele investeerders! De grote Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley heeft namelijk vandaag laten weten te overwegen onder andere in Grayscale’s Bitcoin (BTC) trustfondsen te investeren. Het lijkt de eerste daadwerkelijke stap te zijn om klanten blootstelling aan bitcoin te kunnen bieden.

In de indiening bij de Securities and Exchange Commission (SEC) worden 12 fondsen van Morgan Stanley genoemd. Over deze fondsen wordt het volgende gemeld aan de toezichthouder:

“Bepaalde fondsen kunnen indirect worden blootgesteld aan bitcoin via in contanten afgewikkelde futures of indirect via investeringen in Grayscale Bitcoin Trust (BTC) (“GBTC”), een particulier aangeboden investeringsvehikel dat in bitcoin belegt. Voor zover een Fonds belegt in bitcoin-futures of GBTC, zal het dit doen via een volledige dochteronderneming, die is georganiseerd als een vrijgestelde onderneming volgens de wetten van de Kaaimaneilanden (elk een “Dochteronderneming”). Een Fonds kan soms geen blootstelling hebben aan bitcoin.”

Hoeveel de fondsen zullen investeren werd niet bekendgemaakt. Wel wordt er een percentage genoemd van 25%:

“Elk van de Advantage Portfolio, Asia Opportunity Portfolio, Counterpoint Global Portfolio, Developing Opportunity Portfolio, Global Advantage Portfolio, Global Permanence Portfolio, Global Opportunity Portfolio, Growth Portfolio, Inception Portfolio, International Advantage Portfolio, International Opportunity Portfolio en Permanent Portfolio kan, in overeenstemming met zijn belangrijkste investeringsstrategieën, tot 25% van zijn totale activa in bitcoin beleggen.”

Vanochtend nog zagen we dat ’s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock de bitcoin markt officieel heeft betreden. Dit was een van de meerdere ontwikkelingen omtrent grote investeringsbanken en vermogensbeheerder die in bitcoin stappen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie