Ivo Melchers Ivo Melchers
28/06/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/06/2023 11:00

Zelfs in de gevangenis blijken bitcoin scams voor te komen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Rechterhand van FTX's 'cryptokoning' moet ook jaren de cel in

Foto: txking/Shutterstock

De bitcoin (BTC) wereld kent oplichters in allerlei vormen en maten. Het is een groot problemen binnen de overkoepelende crypto industrie en het vraagt dan ook continu oplettendheid vanuit alle investeerders. Zelfs in de gevangenis kun je klaarblijkelijk verwikkeld raken in een bitcoin scam: het overkwam een voormalig professionele rugby-speler.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin scam in gevangenis

Het opmerkelijke verhaal heeft betrekking op de Australische Jarryd Hayne, een voormalige NRL superster. Hayne, die in 2013 wereldkampioen rugby werd met Australië, werd in 2019 beschuldigd van zware aanranding van een vrouw in Newcastle, Australië. Recentelijk werd hij schuldig bevonden aan twee keer seksuele omgang zonder toestemming en als gevolg kreeg hij een gevangenisstraf van minstens drie jaar opgelegd.

Daily Mail heeft een verhaal naar buiten gebracht waarin werd vermeld dat Hayne in de gevangenis is bedrogen door een medegevangene die hem, evenals vijf andere gedetineerden, mooie winsten beloofde middels de handel in bitcoin. Om precies te zijn gaat het hier om een zekere Ishan Seenar Sappideen die wat dat betreft een succesvol verkooppraatje wist te verkondigen

In totaal is er meer dan 2 miljoen dollar vanuit de gevangenen verstuurd richting Sappideen in de periode tussen 2020 en 2022. Uiteraard waren zij zelf niet in staat om deze transacties te bewerkstelligen en dus namen buitenstaanders dit voor hun rekening.

Sappideen presenteerde zichzelf als een expert in het veld door te beweren dat hij eerder bijna 300 miljoen dollar had verdiend voor zijn klanten. Inmiddels is hij beschuldigd van oplichting voor een totale waarde van maar liefst 4,6 miljoen dollar.

Advertentie

BTC als losgeld in supermarkten

Wat dat betreft zijn oplichters erg creatief als het aankomt om het verdienen van geld met behulp van bitcoin. Gisteren kon je ook al het in het Bitcoin nieuws voorbij hebben zien komen dat supermarktketens vandaag de dag steeds vaker worden gebruikt om cryptocurrencies buit te maken.

Verschillende supermarktketens zijn inmiddels opgebeld door kwaadwillenden met de mededeling dat er een bom in hun filiaal zit verborgen. Vervolgens worden de werknemers gedwongen om bedragen in bitcoin over te maken om het verhaal nog na te kunnen vertellen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie