Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Zoekopdrachten omtrent bitcoin (BTC) nemen toe na recente prijsstijgingen

In tijden dat de bitcoin (BTC) koers het goed doet, stijgt de interesse in de cryptocurrency. Dit blijkt uit gegevens van zowel Google Trends als Baidu Trends, de “Chinese Google”.

Volgens het hoofd van Global Marketing bij SEMrug, Olga Andrienko, is er een sterke correlatie tussen de bitcoin koers en Google-zoekopdrachten:

We hebben ook vastgesteld dat er een correlatiefactor van 80,8% is tussen Google-zoekopdrachten en de bitcoin-prijs.

- Advertentie -

Terwijl bitcoin naar een nieuwe yearly high van bijna $14.000 steeg, namen de zoekopdrachten met “bitcoin” met 158% toe. De vraag “Wat is bitcoin?” is daarnaast een van de meest gestelde vragen van 2018 via Google.

Niet alleen op Google is de correlatie waarneembaar, ook het Chinese Baidu ziet hetzelfde gebeuren. In China stijgt de interesse in bitcoin niet alleen om de stijgende prijs maar ook vanwege het feit dat de regering het steeds moeilijker maakt om geld het land uit te krijgen.

Chinezen gebruiken bitcoin dan ook als “kapitaalvluchtmiddel”, waarmee ze hun geld makkelijker buiten de Chinese economie houden. Alex Krüger, een bekend crypto-analist, schreef:

Zowel de interesse in bitcoin in China (gemeten door Baidu Trends) en in de wereld (gemeten door Google Trends) namen op dezelfde data toe.

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.231,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.231,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...