Ivo Melchers Ivo Melchers
02/02/2023 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2023 19:01

Zuid-Afrikaanse supermarkt accepteert nu bitcoin in 1.628 winkels

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Sunshine Seeds / Shutterstock.com

In november kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat Pick ’n Pay, een van de grootste supermarktketens in Zuid-Afrika, een test pilot was gestart waarmee het op enkele locaties bitcoin (BTC) ging accepteren als betaalmethode. Van de in totaal 1.628 locaties was het namelijk bij 39 hiervan mogelijk om bitcoin te gebruiken om af te rekenen.

Inmiddels is het bij alle vestigingen mogelijk om met bitcoin te betalen voor je dagelijkse boodschappen. Dit maakte CryptoConvert, het bedrijf achter de CryptoQR-scanner app, bekend op Twitter.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

BTC in Zuid-Afrika

Om met BTC te kunnen betalen, hebben klanten een Bitcoin Lightning Wallet nodig en de CryptoQR-scanner app van CryptoConvert, die is gekoppeld aan de Bitcoin Lightning Wallet. Het betalingsproces vereist dat gebruikers de QR-code van een item scannen via de CryptoQR-app en vervolgens doorgaan naar de Lightning Wallet om het tarief te bevestigen en de transactie te voltooien.

Bij de eerdere lancering van de pilot werd opgemerkt dat Pick ’n Pay een kleine servicetoeslag in rekening brengt voor betalingen in BTC. Dit kost de klant gemiddeld 70 cent in de lokale valuta, of ongeveer $0,04.

Twitter-gebruikers deelden hun ervaring met het gebruik van bitcoin om alledaagse artikelen te betalen in Pick ’n Pay-winkels.

Bitcoin Lightning Network

Pick ’n Pay maakt maakt gebruik van het Bitcoin Lightning Network, een layer-2 schaaloplossing wat het mogelijk maakt om razendsnel transacties te versturen zonder dat de blockchain volloopt. Het is een zogeheten off-chain oplossing, wat betekent dat je de transacties niet terugziet op de Bitcoin blockchain.

Wanneer je je BTC naar een Lightning wallet verstuurt is dit een gewone transactie op de blockchain. Vervolgens zal je echter verbinding maken met een node op het Lightning Network, wat ook wel een betaalkanaal wordt genoemd. Via dit kanaal kun je bitcoin versturen naar iedereen binnen het Lightning Network, zonder dat dat dit wordt meegenomen op de blockchain.

Wanneer je je BTC uit je Lightning wallet naar je bitcoin wallet stuurt, zal dit weer op de Bitcoin blockchain worden belast.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie