Ivo Melchers Ivo Melchers
24/06/2023 14:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/06/2023 14:02

BlackRock optimistisch over Bitcoin, maar ziet ook crypto valkuilen

Nieuws
Grootste vermogensbeheerder ter wereld wil bitcoin beursfonds lanceren

Foto: ThomasAFink / Shutterstock.com

De vloedgolf aan positief Bitcoin nieuws van deze week begon allemaal met het bericht dat BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, een aanvraag heeft ingediend om een spot bitcoin (BTC) Exchange Traded Fund (ETF) op de Amerikaanse markt te krijgen. Met de enorme reputatie van BlackRock en de indrukwekkende geschiedenis wat betreft eerdere ETF aanvragen, zijn veel investeerders hoopvol aan het aftellen tot februari volgend jaar. Dat is namelijk de uiterste deadline wanneer de Securities and Exchange Commission (SEC) een eindoordeel naar buiten moet brengen.

Tijdens de ‘State of Crypto Summit’, georganiseerd door de Financial Times en Coinbase, komen wereldwijde TradFi en DeFi-leiders bijeen om de balans op te maken van de rol van crypto op de financiële markten en te bespreken wat de sector te wachten staat. Een topman van BlackRock deed ook zijn woordje over verschillende aspecten van de crypto wereld.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Tokenisatie potentie

De head of strategic ecosystem partnerships van BlackRock, Joseph Chalom, liet weten dat de institutionele acceptatie van tokenisatie op korte termijn misschien langzamer gaat dan verwacht, maar op de lange termijn zal het naar zijn idee een ‘’monumentale rol’’ spelen bij het vormgeven van het ecosysteem.

Chalom zei bovendien dat BlackRock talloze gesprekken heeft gevoerd met zowel traditionele als crypto-klanten, met de nadruk op tokenisatie en de samenwerking met Circle, het bedrijf achter de USD Coin (USDC) stablecoin. Hij zei bovendien dat de industrie zich moet verenigen rond bepaalde activa en prioriteit moet geven aan real-world use-cases.

Advertentie

DeFi adoptie

Wat betreft decentralized finance (DeFi) was Chalom minder optimistisch in termen van grootschalige institutionele adoptie. Hij erkende het potentieel van de crypto niche en benadrukte met name het belang van smart contracts en diepe liquiditeitspools, maar hij gaf aan dat het ontwikkelen van een digitale identiteitsinfrastructuur van cruciaal belang is om grote instellingen tot de DeFi wereld aan te trekken.

Hij zei het volgende hierover:

‘’We gaan naar de gevangenis als we niet weten met wie we handel drijven, we kunnen alleen deelnemen aan ecosystemen die goed gereguleerd en begrepen worden. Er is altijd de anti-witwaskwestie, de KYC-kwestie. We hebben een duidelijk begrip nodig van wie zich in deze pools bevindt.’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Advertentie