Timo Bult Timo Bult
22/09/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/09/2019 06:00

Blockchain-markt tegen 2024 meer dan $16 miljard waard volgens onderzoek

Nieuws
Blockchain-markt tegen 2024 meer dan $16 miljard waard volgens onderzoek

Foto: Alexandru Chiriac/Shutterstock

Uit een onlangs verschenen rapport van Global Market Insights blijkt dat de blockchain-industrie flink zal gaan groeien. Althans, dat schrijft het onderzoeksbureau in het rapport op basis onderzoek van de huidige wereldwijde blockchain-industrie.
Het rapport, dat 180 pagina’s telt, heeft de toepasselijke titel: “Blockchain Technology Market By Providers (Infrastructure Provider, Application Provider, Operators), Application (Smart Contract, Payment & Wallet, Digital Identity, Exchange, Compliance & Risk Management), End-Use (BFSI, Government, Healthcare, IT Service, Media & Entertainment, Transportation & Logistics), Regional Outlook, Competitive Market Share & Forecast 2024.
Het onderzoek bestrijkt dus de verschillende sectoren binnen de blockchain-industrie, waaronder eindgebruikers, applicatieontwikkelaars en providers. Volgens het rapport zal de groei van de blockchain-industrie vooral het gevolg zijn van de groeiende adoptie van de technologie door financiële dienstverleners. Dit komt omdat blockchain-technologie interne processen voor dit soort bedrijven veel efficiënter en dus goedkoper kan maken, aldus Global Market.
Mooie voorbeelden van financiële dienstverleners die blockchain-technologie nu al inzetten zijn JP Morgan met zijn JPM Coin en Wells Fargo dat ook een eigen cryptocurrency gaat lanceren voor interne afwikkelingen.
In het rapport doen de onderzoekers een voorspelling van wat zij verwachten hoe de blockchain-industrie er tegen 2024 voor zal staan. Zo zullen applicatie providers een “cumulatief jaarlijks groeipercentage” van 85% zien. De markt voor digitale identiteitsapplicaties zal volgens de onderzoekers met 90% gaan groeien.
Daarnaast zal de markt voor blockchain-oplossing voor overheidsdoeleinden en de gezondheidszorg mogelijk met 85% gaan stijgen. Al met al verwachten de onderzoekers dat de algehele blockchain-markt meer dan $16 miljard waard zal zijn in 2024.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie