Wells Fargo komt met antwoord op JPM Coin, gaat eigen interne digitale valuta lanceren

Wells Fargo komt met eigen versie JPM Coin voor interne afwikkelingen

De grote Amerikaanse financiële dienstverlener Wells Fargo gaat een eigen digitale valuta ontwikkelen voor interne afwikkelingen. Dit maakt het bedrijf bekend in een officiële aankondiging die op 17 september werd gedeeld. De nieuwe valuta gaat “Wells Fargo Digital Cash” heten.

De nieuwe valuta moet Wells Fargo gaan helpen bij het verrichten van interne overboekingen. De transacties zullen met behulp van distributed ledger-technologie, een vorm van blockchain-technologie, worden bijgehouden. In een reactie aan The Block laat een vertegenwoordiger weten dat het “geen cryptocurrency” is:

Het is een 1:1 tokenized USD/fiat-valuta die op een distributed ledger is gebaseerd.

De vertegenwoordiger gaf verder aan dat Wells Fargo Digital Cash ook geen stablecoin is. Het is namelijk meer “een interne afwikkelingsservice die op distributed ledger-technologie werkt dat ‘tokenized‘ fiat-valuta mogelijk maakt”. Lisa Frazier, hoofd van de innovatiegroep binnen Wells Fargo licht verder toe:

Als gevolg van de toenemende digitalisering van bankdiensten wereldwijd zien we een groeiende vraag om de wrijving met betrekking tot traditionele grenzen verder te verminderen, en de technologie van vandaag stelt ons in een sterke positie om dat te doen.

[…]

Wells Fargo Digital Cash biedt Wells Fargo de mogelijkheid om barrières voor realtime financiële interacties tussen meerdere accounts op meerdere markten over de hele wereld weg te nemen,

Advertentie

Begin dit jaar bracht JP Morgan Chase ook al een soortgelijke digitale valuta uit, JPM Coin genaamd. Een van Amerika’s grootste banken maakte in juni bekend dat het JPM Coin met grote klanten zal gaan testen.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Hierin geeft hij aan nog steeds bullish te zijn. Nieuwsgierig naar zijn analyse? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€6.739,15 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€6.687,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€6.715,73 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.741,97 Kopen
4
4
Anycoin Direct
Reviewed
€6.756,32 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€6.756,45 Kopen
Laatste nieuws