Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

JP Morgan gaat JPM Coin samen met grote klanten testen

JP Morgan Chase, ’s werelds op vijf na grootste bank met ruim $30 biljoen aan activa onder beheer, gaat zijn eigen cryptocurrency laten testen door een aantal grote klanten. Dit blijkt uit een artikel van Bloomberg waarin wordt onthuld dat klanten van de bank zullen experimenteren met de onderliggende technologie.

In februari kwam het nieuws naar buiten dat de grote JP Morgan een eigen cryptocurrency uit gaat brengen. De crypto, gebaseerd op een private versie van de Ethereum blockchain, is echter niet zoals de meeste andere bekende cryptocurrencies. JPM Coin zal namelijk naar verluidt alleen binnen de kringen van JP Morgan zelf gebruikt gaan worden. Het uiteindelijke doel is om direct liquiditeit te kunnen bieden en zo activa snel en gemakkelijk over de wereld te kunnen verzenden.

- Advertentie -

Nu is JP Morgan van plan te gaan experimenteren met de cryptocurrency. Dit zal het samen met een aantal grote klanten gaan doen. Het is echter tot op heden nog niet bekend wie deze grote klanten zijn. Toch toont dit aan dat de bank deze plannen serieus neemt en daadwerkelijk van plan is om de crypto in te gaan zetten in de toekomst.

JP Morgan Chase stond lang bekend als een “anti-crypto” bank. Die houding is nu volledig om aan het draaien. Zo valt er op de website van de bank te lezen:

We hebben altijd geloofd in het potentieel van blockchain-technologie en we ondersteunen cryptocurrencies zolang ze goed worden gecontroleerd en gereguleerd. Als een wereldwijd gereguleerde bank geloven we dat we een unieke kans hebben om de capaciteit op een verantwoorde manier te ontwikkelen onder toezicht van de toezichthouders.

Op dit moment is er nog geen goedkeuring voor JPM Coin. Dit kost volgens het hoofd van blockchain-activiteiten bij JP Morgan, Umar Farooq tijd. Het is dan ook nog niet duidelijk wanneer de tests precies zullen beginnen. Farooq zegt te geloven in de technologie, maar dat het uitgelegd moet worden:

De technologie is erg goed, maar het vergt tijd in termen van licenties en goedkeuring. Het moet worden uitgelegd.

Heb je gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.300,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.335,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.362,80 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.366,00 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.376,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.335,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.300,90 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.362,80 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.366,00 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.376,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...