Erik Juffermans Erik Juffermans
09/02/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2023 06:00

Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

Foto: Spyro the Dragon/Shutterstock

Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized autonomous organization, of DAO.

Cardano is klaar voor de aankomende strenge Europese regels
Cardano is klaar voor de aankomende strenge Europese regels

Een decentraal bestuurssysteem

Bepaalde parameters van de voorstellen zijn van te voren afgesteld. Na het indienen van een voorstel kunnen bezitters stemmen voordat deze worden ingevoerd. Tot 19 februari kunnen token bezitters stemmen over het eerste voorstel.

“Tot nu toe was het onduidelijk hoe dergelijke voorstellen zouden werken. Sundaeswap Labs stelt voor dat zulke bestuursvormen gebruik maken van off-chain bestuurstechnologie. Hiertoe behoort een vaste set regels waar voorstellen aan moeten voldoen. Hierover kan vervolgens gestemd worden en vervolgens eventueel geadopteerd worden.”

In het verleden sprak de oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, zich uit over het belang van decentralisatie. Volgens hem zitten we in een fase waarop de identiteit van crypto een belangrijk onderwerp wordt. Hij gelooft dat een decentrale identiteit de nummer één prioriteit is. De huidige ontwikkelingen op het Cardano netwerk reflecteren dit standpunt.

Een identiteitsoorlog

In november sprak hij over een aanstaande ‘identiteitsoorlog’. Volgens hem is het aan de grote spelers in crypto land om zich te profileren als decentrale grootmachten.

“Dit gaat één van de meest competitieve arena’s van de industrie worden de komende 24 maanden. De smart contract oorlogen zijn voorbij, de grote spelers zijn gearriveerd en er vinden grote ontwikkelingen plaats. De identiteitsoorlog staat op het punt van beginnen en dit gaat een grote worden”, aldus Hoskinson.

Sundaeswap is een decentrale exchange met ruim 8 miljoen dollar aan total value locked (TVL). Het decentrale bestuursvoorstel van het platform voegt dus nu de daad bij het woord van Hoskinson. De komende maanden zal blijken hoe effectief het decentrale besturingssysteem is.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Advertentie

Trending Cardano nieuws

Cardano bereidt grote update voor, vorige keer steeg ADA 130%
Cardano bereidt grote update voor, vorige keer steeg ADA 130%
Mislukte hack bewijst kracht Cardano: analisten voorspellen ADA-rally
Cryptomarkt in shock: Topanalist noemt ADA en XRP ‘waardeloze hype’
Advertentie