Erik Juffermans Erik Juffermans
09/02/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2023 06:00

Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

Foto: Spyro the Dragon/Shutterstock

Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized autonomous organization, of DAO.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Een decentraal bestuurssysteem

Bepaalde parameters van de voorstellen zijn van te voren afgesteld. Na het indienen van een voorstel kunnen bezitters stemmen voordat deze worden ingevoerd. Tot 19 februari kunnen token bezitters stemmen over het eerste voorstel.

“Tot nu toe was het onduidelijk hoe dergelijke voorstellen zouden werken. Sundaeswap Labs stelt voor dat zulke bestuursvormen gebruik maken van off-chain bestuurstechnologie. Hiertoe behoort een vaste set regels waar voorstellen aan moeten voldoen. Hierover kan vervolgens gestemd worden en vervolgens eventueel geadopteerd worden.”

In het verleden sprak de oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, zich uit over het belang van decentralisatie. Volgens hem zitten we in een fase waarop de identiteit van crypto een belangrijk onderwerp wordt. Hij gelooft dat een decentrale identiteit de nummer één prioriteit is. De huidige ontwikkelingen op het Cardano netwerk reflecteren dit standpunt.

Een identiteitsoorlog

In november sprak hij over een aanstaande ‘identiteitsoorlog’. Volgens hem is het aan de grote spelers in crypto land om zich te profileren als decentrale grootmachten.

“Dit gaat één van de meest competitieve arena’s van de industrie worden de komende 24 maanden. De smart contract oorlogen zijn voorbij, de grote spelers zijn gearriveerd en er vinden grote ontwikkelingen plaats. De identiteitsoorlog staat op het punt van beginnen en dit gaat een grote worden”, aldus Hoskinson.

Sundaeswap is een decentrale exchange met ruim 8 miljoen dollar aan total value locked (TVL). Het decentrale bestuursvoorstel van het platform voegt dus nu de daad bij het woord van Hoskinson. De komende maanden zal blijken hoe effectief het decentrale besturingssysteem is.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie