Roy van Krieken Roy van Krieken
22/10/2022 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/10/2022 18:00

Cardano is “ondergewaardeerd” en ADA kan in 3 maanden “verdubbelen”

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano analyse: Houders opgelet, ADA koers stijging verwacht

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Cardano (ADA) is een grote favoriet van menig crypto investeerder. Echter, met de koers van ADA gaat het al langer niet heel goed. Volgens het crypto-analysebureau Santiment is de huidige prijs van ADA echter geen goede vertegenwoordiging van de waarde. De onderzoekers stellen dat ADA zwaar ondergewaardeerd is en dat het zomaar eens kan verdubbelen in prijs in de komende drie maanden.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Cardano ondergewaardeerd

Santiment kwam tot de conclusie dat ADA ondergewaardeerd is door te kijken naar de zogeheten market value to realized value (MVRV) ratio. Dit is volgens Santiment een uitstekende manier om te bepalen of de prijs van een token ook overeenkomt met de achterliggende reële waarde.

“Hoewel het niet zonder nadelen is, biedt de metriek een eenvoudige manier om te meten of een bepaalde munt momenteel over- of ondergewaardeerd is, en de kans op een komende trendbreuk.”

Cardano is volgens Santiment duidelijk ondergewaardeerd vandaag de dag. Op dit moment is de MVRV-ratio van ADA namelijk op het laagste punt sinds januari van 2019. Daarnaast geeft Santiment aan dat de laatste keer dat deze ratio zo enorm laag was, de koers van ADA in de drie maanden daaropvolgend verdubbelde in prijs. 

Hoewel het verleden uiteraard geen garantie geeft voor koersbewegingen in de toekomst, is het volgens Santiment wel duidelijk een bullish signaal voor ADA. Wellicht dat de koers na maanden onderpresteren eindelijk weer kan gaan beginnen aan een rally?

ADA koers naar $1?

Op het moment van schrijven wordt ADA verhandeld tegen een prijs van net iets meer dan $0,35. Vergeleken met de all-time high in september van het vorige jaar is dat een daling van maar liefst 89%! 

Op Twitter vroegen we onze volgens wat zij verwachten van de ADA koers? Gaan we voor het einde van 2022 nog een ADA prijs van boven de $0,70 zien? Of zal ADA alleen nog maar verder wegzakken? Laat ons weten wat jij denkt in de poll hieronder.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie