Ivo Melchers Ivo Melchers
21/06/2023 07:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2023 07:30

Cardano lanceert nieuwe update: wat verandert er?

Nieuws

Foto: Shutterstock/Maurice NORBERT

Cardano (ADA) ontwikkelaars hebben op maandag een nieuwe upgrade gelanceerd die de transities tussen verschillende epochs verminderen om de layer-1 blockchain soepeler te maken voor netwerkgebruikers. Om precies te zijn is de Cardano Node 8.1.1 gelanceerd en alle stake pool operators (SPOs) worden nu sterk aangemoedigd om hun nodes te updaten.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Cardano epochs

Allereerst is het belangrijk om te weten wat er precies wordt bedoeld met deze zogenoemde epochs. Epochs betekent letterlijk tijdperken en in deze context wordt er de verschillende tijdsperioden mee bedoelt op de Cardano blockchain. Het is een tijdsperiode die het netwerk hanteert voor het valideren van nieuwe transactieblokken. Elke epoch duurt 432.000 slots en elk slot duurt 1 seconde. Dit betekent dat een enkel tijdperk gelijk staat aan ongeveer 5 dagen.

Cardano is een Proof-of-Stake (PoS) netwerk wat betekent dat transactieblokken gevalideerd worden door zogenoemde validators. Cardano werkt met stake pools en gebruikers kunnen hun ADA-tokens delegeren aan zo’n stake pool.

Staking beloningen worden tijdens elk epoch verdiend en beloningen worden uitbetaald aan het begin van de volgende volledige epoch.

Upgrade 8.1.1 verandert de manier waarop epoch berekeningen worden gemaakt op een manier die netwerkprocessen versnelt tijdens de verandering in epochs.

De upgrade bevat ook oplossingen voor problemen met peer-to-peer netwerkcommunicatie en het op Cardano gebaseerde domeinnaamsysteem.

Advertentie

ADA koers

De cardano koers bevindt zich momenteel op een gelijkwaardig niveau als het dieptepunt van vorig jaar. Terwijl bitcoin (BTC) momenteel nog altijd flink hoger staat dan het diepe dal van november vorig jaar, heeft cardano het behoorlijk lastig.

De afgelopen maand is het erg hard gedaald nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) cardano, net als vele andere altcoins, als effect had bestempeld in de aanklachten tegen Binance en Coinbase.

Om precies te zijn is ADA met maar liefst 30 procent gedaald in de afgelopen maand. Op het moment van schrijven komt de koers uit op $0,2584.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Cardano nieuws

Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Crypto Ontbijt: Memecoins exploderen, ETF-nieuws, rechtszaken & meer
Crypto Ontbijt: Memecoins exploderen, ETF-nieuws, rechtszaken & meer
Crypto Ontbijt: Nieuw Cardano tijdperk, GME hype & roerige week op komst
Crypto Ontbijt: Nieuw Cardano tijdperk, GME hype & roerige week op komst
Advertentie