Erik Juffermans Erik Juffermans
01/10/2022 15:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/10/2022 15:03

Cardano ontwikkelaar Emurgo investeert $200 miljoen in ecosysteem

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Aumentan las grandes transacciones en Cardano: ¿Mercado al alza?

Foto: Creative MAX/Shutterstock

Recent voltooide Cardano (ADA) succesvol haar Vasil update die leidde tot een hogere efficiëntie van het netwerk. Ontwikkelingsplatform Emurgo, heeft nu bekendgemaakt dat het een grote financiële injectie gaat doen in het Cardano netwerk. Maar liefst 200 miljoen dollar is beschikbaar gesteld.

Cardano zet grote stap, eerste fiat stablecoin nu eindelijk een feit
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Cardano blijft ontwikkelen

De bear markt lijkt Cardano niet af te remmen in haar ontwikkeling. Met de eerder genoemde Vasil update en de komende investering van Emurgo blijft het netwerk grote stappen maken. Van de 200 miljoen gaat de helft hiervan naar het ontwikkelen van projecten in Afrika, een regio waar Cardano erg actief is.

De investering is vooral gericht op projecten die ontwikkeld zijn of gaan worden op het Cardano netwerk. De investering komt op het uitgelezen moment; de Vasil update is voltooid en ontwikkelaars kunnen nu nog meer uit het netwerk halen dan voorheen. De financiële hulp van Emurgo zal de het netwerk aantrekkelijker maken voor nieuwe ontwikkelaars.

In het Cardano nieuws valt vaker te lezen dat het netwerk vaak kritiek krijgt. Zo wordt er vaak geclaimd dat het netwerk niet snel genoeg groeit of niet actief genoeg is. Recent noemde Ethereum (ETH) maximalist Evan van Ness Cardano een ‘zombie chain’, refererend naar de lage activiteit op diens blockchain. 

Total value locked op Cardano

Cardano lijkt zich relatief traag maar secuur te ontwikkelen. Het is echter een feit dat Cardano achterloopt wat betreft Decentralised Finance (DeFi). De investering moet een grote boost worden voor Cardano’s DeFi. 

De maatstaf van DeFi is total value locked (TVL). Dit is de totale hoeveelheid assets die zijn ‘vastgezet’ op het netwerk. Dit gebeurt vaal in de vorm van een liquidity pool of in de vorm van gestakete tokens. Volgens analyse platform DefiLlama is de totale TVL van Cardano ongeveer 75 miljoen dollar. In vergelijking; de TVL van Ethereum is ruim 30 miljard dollar.

Eerder dit jaar claimde Charles Hoskinson, mede-oprichter van Cardano, dat de TVL van het netwerk hoger zou zijn als de gestakete coins mee zouden tellen. Begin augustus van dit jaar was ruim 70% van ADA gestaket op het eigen netwerk. 

Als dit mee zou tellen dan zou de TVL van Cardano bijna 20 miljard dollar zijn. Dit zou Cardano de nummer 3 maken wat betreft TVL na Ethereum en Polygon. Volgens DeFiLlama wordt ‘native staking‘ echter niet meegerekend. De reden hiervoor is dat Cardano gebruikers hun gestakete tokens niet hoeven vast te zetten. Zo blijft het officieel een liquide asset.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie