Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
20/05/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2023 16:00

Cardano oprichter bestempelt Ethereum Classic als frauduleus

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Charles-hoskinson-kritiek-ADA-Cardano

Foto: Shutterstock/FellowNeko

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano (ADA) en mede-oprichter van Ethereum (ETH), heeft zijn sterke mening geuit omtrent Ethereum Classic (ETC). De visionair noemde het project frauduleus. 

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Charles Hoskinson uit felle kritiek op Ethereum Classic

Hoskinson deelde zijn mening op Twitter. Daarin beweerde hij dat Ethereum Classic geen ander doel heeft dan het dumpen van tokens door insiders aan nietsvermoedende investeerders. De Cardano oprichter was fel in zijn oordeel en zei het volgende: 

 “ETC heeft geen roadmap, innovatie, team of visie en is gevuld met woede en giftigheid.” 

Hoskinson is van mening dat Ergo (ERG), een cryptocurrency waar hij momenteel bij betrokken is, het project is dat ETC had willen zijn. Hij beweert dat Ergo een duidelijke visie, leiderschap en financiering voor de toekomst heeft.

Het commentaar van Charles zorgde voor hevige reacties aan beide kanten van het spectrum. Voorstanders van Ethereum Classic probeerden het tegendeel te bewijzen terwijl anderen juist veel lof toonden voor het aankaarten van de problemen.-

Advertentie

Cardano oprichter uit mening over Ledger beveiligingsproblemen 

Naast zijn kritiek op Ethereum Classic liet Hoskinson ook zijn mening los over het nieuws omtrent Ledger. De oprichter van Cardano benadrukt het belang van open-source software en regelmatige audits. Dit proces is belangrijk om transparantie en snelle identificatie van kwetsbaarheden te garanderen. Eenvoud in ontwerp wordt benadrukt als een cruciaal aspect van beveiliging, waardoor de potentie voor aanvallen wordt verminderd. 

Daarnaast suggereert Charles dat niet-updatebare firmware van vitaal belang is wanneer een bedrijf specifieke beveiligings beloften doet. Het voorkomt misbruik van kwetsbaarheden die zijn ontdekt na de release van de hardware wallet. Hij pleit ook voor decentralisatie van het updateproces om de veiligheid in de hardware wallet-ruimte te verbeteren. 

Hoskinson herinnert gebruikers er ook aan dat hardware wallets in de eerste plaats bedoeld zijn voor veilige opslag en niet voor dagelijks gebruik. Ze hebben een passieve gebruikerservaring dan bijvoorbeeld een hot wallet en het is van cruciaal belang dat gebruikers weten hoe ze met hun private keys om moeten gaan.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie