Cardano oprichter ontkent problemen omtrent Vasil update

cardano-ada-logo
Cardano nieuws

Foto: Shutterstock/Spyro the Dragon

Gisteren gingen de geruchten dat het niet goed ging met de grote Vasil update van het Cardano (ADA) netwerk. Deze update, wat ook een hard fork zal zijn, gaat grote positieve veranderingen aanbrengen op het netwerk, maar een ADA-ontwikkelaar stelde dat het testproces aardig in de soep liep. De oprichter van het Cardano netwerk, Charles Hoskinson, ontkent deze geruchten stellig.

Vasil in de problemen?

Cardano-ontwikkelaar Adam Dean kwam gisteren plotseling in de schijnwerpers te staan toen hij op Twitter stelde dat het Cardano testnet waar de Vasil update op dit moment uitvoerig wordt getest ‘catastrofaal stuk’ was. Beheerders van stake pools, zogeheten stake pool operators (SPO), zouden niet in staat zijn geweest om te updaten tot de 1.35.2 versie van Vasil.

Dean stelde dat dit ervoor zorgde dat er verschillende forks van het testnet ontstonden die allemaal niet compatibel waren met elkaar. Vervolgens kon een latere versie van de Vasil hard fork, 1.35.3, niet meer synchroniseren met de blockchain op het testnet.

Daarnaast haalde Dean hard uit naar het hele testproces. Volgens hem zou dit proces overhaast zijn waardoor Cardano eigenlijk van geluk mag spreken dat er niet al een nog grotere ramp heeft plaatsgevonden.

Charles Hoskinson reageert

Uiteraard duurde het niet lang voordat de oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, van zich liet horen. Hij probeerde de gemoederen te kalmeren door aan te geven dat er eigenlijk weinig aan de hand is. De Cardano community zou ervoor kunnen kiezen om de Vasil hard fork uit te stellen, maar volgens Hoskinson is een dergelijke beslissing totaal overbodig.

Volgens hem wordt de laatste versie van Vasil, 1.35.3 dus, namelijk al maanden uitgebreid getest en werkt alles gewoon naar behoren. Hij geeft ook aan dat er dApp ontwikkelaars op dit moment al maanden aan het wachten zijn op Vasil en het uitstellen van de lanceerdatum hen behoorlijk zou kunnen schaden.

Uiteindelijk ligt een dergelijke beslissing in de handen van de gemeenschap. Hij stelt dat het Cardano netwerk volledig decentraal is en dat hij er daarom moe van wordt dat hij overal de schuld van krijgt. De gemeenschap bepaalt dingen bij Cardano, niet Charles Hoskinson, aldus de oprichter.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie