Ivo Melchers Ivo Melchers
04/06/2023 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/06/2023 18:00

Cardano oprichter reageert op heftige kritiek vanuit gemeenschap

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Charles-hoskinson-kritiek-ADA-Cardano

Foto: Shutterstock/FellowNeko

Het Cardano (ADA) netwerk heeft in het verleden veel moeten dealen met kritiek vanuit de crypto community. Deze kritiek was vaak berust op het feit dat er weinig activiteit en applicaties te vinden waren op de blockchain. Ook wordt er nog altijd vaak beweert dat het ontwikkelingsproces te langzaam gaat wat leidt tot achterstand ten opzichte van de concurrentie. Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, heeft nu op Twitter gereageerd op de zoveelste haat op de layer-1 blockchain.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Kritiek op Cardano

Een Twitter-gebruiker onder de naam ‘PrrplFrog’, die meer dan 10.000 volgers heeft, bekritiseerde Cardano door te benoemen dat het netwerk er ieder jaar maar mee wegkomt zonder daadwerkelijk iets te hebben laten zien. In zijn tweet vraagt hij dan ook met de enige cynisme of het project ‘’nog in onderzoeksfase’’ is.

Cardano staat namelijk vooral bekend om zijn langzamere, wetenschappelijke benadering wat betreft de ontwikkeling. Middels wetenschappelijke artikelen en veel onderzoek bewandelt Cardano het zorgvuldige pad van innovatie. Terwijl voor de een dit juist een reden is om het project te loven, zorgt het ook voor kritiek bij anderen binnen de crypto community.

Hoskinson reageerde op de tweet door te zeggen dat hij dit soort opmerkingen over Cardano bizar vindt en hij vraagt zich dan ook af wat deze persoon en andere Cardano-critici bedoelen met ‘’iets laten zien’’.

Advertentie

Cardano netwerkontwikkelingen

Inmiddels lijkt het netwerk namelijk juist langzaam maar zeker meer voet aan de grond te krijgen in de wereld van decentralized finance (DeFi). Zo kon je onlanvgs in het Cardano nieuws lezen dat de Total Value Locked (TVL) de mijlpaal van 400 miljoen ADA had bereikt. Op het moment van schrijven staat de teller zelfs op 479,16 miljoen ADA volgens data van DeFiLlama. Tegen de huidige Cardano koers betekent dit dat er maar liefst 181,36 miljoen dollar vast zit in het netwerk.

Input Output Global, het bedrijf achter Cardano, liet een paar dagen geleden tevens weten dat het aantal transacties op het netwerk in de afgelopen maand met 1,8 miljoen is gestegen tot een totaal van 67,2 miljoen. Bovendien telt het netwerk momenteel een totaal van 127 decentrale applicaties (dApps) en 8,33 miljoen native tokens.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie