Ivo Melchers Ivo Melchers
23/11/2023 12:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/11/2023 11:10

Cardano-oprichter reageert op ondergang ex-CEO Binance

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano-oprichter reageert op ondergang ex-CEO Binance

Foto: Photo Oz/Shutterstock

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano (ADA), heeft in een nieuwe YouTube-video uitbundig op het vertrek van Changpeng Zhao als CEO van Binance gereageerd. De CEO van Input Output Global, het bedrijf achter de ontwikkeling van Cardano, ziet het vertrek van Zhao, beter bekend als ‘CZ’, als ‘’het einde van een tijdperk’’.

Crypto Ontbijt: Massale stroom bij Ethereum-ETF’s, Cardano klaar voor update
Crypto Ontbijt: Massale stroom bij Ethereum-ETF's, Cardano klaar voor update

Cardano’s Hoskinson looft CZ

Hoskinson heeft in zijn laatste YouTube-video van 22 november gereflecteerd op de ondergang van CZ, die onderdeel is van een bredere schikking tussen Binance en de Amerikaanse overheid.

In de video spreekt Hoskinson veel lof uit naar de oprichter van Binance die volgens hem ‘’deel uitmaakte van een klasse van ondernemers in de cryptocurrency-ruimt die echt de snelle, groeiende en innovatieve kant van dingen belichaamden’’.

CZ richtte Binance in juli 2017 op. Acht maanden later mocht hij zichzelf miljardair noemen en leidde hij ‘s werelds grootste crypto exchange op basis van handelsvolume. ”Hij was een van de grootste ondernemers van onze tijd’’, verklaarde Hoskinson, eraan toevoegend dat ‘’triljoenen dollars aan activa door zijn exchange stroomden.

Binance heeft een historische schikking van 4,6 miljard dollar getroffen met het Department of Justice (DOJ), ofwel het Amerikaanse Ministerie van Justitie, en schuldig gepleit voor het witwassen van geld, samenzwering om een niet-gelicentieerd geldtransmissiebedrijf te runnen en overtredingen van sancties. CZ heeft schuldig gepleit voor het overtreden van de ‘Bank Secrecy Act’ (BCA), een Amerikaanse wet die financiële instellingen verplicht om maatregelen te nemen ter voorkoming van witwassen en andere financiële misdrijven, en moest noodgedwongen afscheid nemen van de beurs.

Waarschuwing crypto regulatie

Ook waarschuwde Hoskinson dat de wereld aan het veranderen is en dat ondernemers niet langer in staat zullen zijn om gecentraliseerde systemen te gebruiken en tegelijkertijd niet aan de regelgeving te voldoen.

Hij suggereerde dat de Amerikaanse overheid waarschijnlijk haar inspanningen zal voortzetten om cryptodiensten te reguleren, inclusief het uiteindelijk proberen op te leggen van beperkingen aan externe wallets. Hij beweerde echter ook dat innovators ‘’nog steeds veel invloed hebben’’ die benut kan worden om vrijheid te bevorderen en tegelijkertijd enkele zorgen van toezichthouders weg te nemen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Cardano nieuws

Crypto Ontbijt: Massale stroom bij Ethereum-ETF's, Cardano klaar voor update
Crypto Ontbijt: Massale stroom bij Ethereum-ETF’s, Cardano klaar voor update
Advertentie