Simon Bosch Simon Bosch
23/03/2024 08:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2024 19:58

Cardano stablecoin stijgt plotseling 400%, cryptogemeenschap kritisch

Cardano-ADA
cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano stablecoin stijgt plotseling 400%, cryptogemeenschap kritisch

Foto: photo_gonzo/Shutterstock

Eind vorige week deed een nieuwe stablecoin op de Cardano (ADA) blockchain zijn intrede onder de naam USDM. Misschien ben je wat terughoudend geworden met stablecoins, doordat veel van deze tokens de afgelopen paar jaar hun link met de activa die ze proberen na te bootsen verloren. Ook voor USDM is dit het geval, maar juist op een pósitieve manier. Hoe zit dat precies?

Moeilijke tijden voor cardano-bezitters: ruime meerderheid op verlies
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

USDM meer waard dan de bedoeling is

USDM wordt op het moment van schrijven voor zo’n 1,089 Amerikaanse doller verhandeld. Dat is ietwat aan de hoge kant – hij zou immers precies 1 dollar waard moeten zijn. Maar het is nog niets vergeleken met wat de token afgelopen woensdag waard was. De piek lag op ongeveer 5,1 dollar.

Volgens Mehen komt de enorme stijging door hoge vraag, gecombineerd met een erg beperkte liquiditeit. De token zit volgens de makers nog in de testfase. Ook raadt Mehen op sociale mediaplatform X aan om de token niet te kopen voor 3 dollar per stuk – dat was bij het doen van de mededeling de koers.

Sommige gebruikers hebben kritiek op de uitgever, want een stablecoin hoort natuurlijk niet plotseling harder in waarde te stijgen dan de activa waarvan de waarde gekopieerd dient te worden. Als USDM niet snel genoeg meer liquiditeit krijgt, dan zou dat volgens YouTuber Cardano With Paul het vertrouwen in de token kunnen beschadigen.

Die liquiditeit is ook hard nodig, want op het moment van schrijven heeft de token volgens TapTools een marktwaarde van maar 165.000 dollar. Er zijn verder maar 110 eigenaren, em het dagelijkse volume ligt op ongeveer 25.000 USDM.

Advertentie

Nieuwe stablecoin heeft concurrentie

Een gevoel van vertrouwen zal belangrijk zijn voor USDM, want ook op Cardano is er concurrentie genoeg. Zo is Circle’s usd coin (USDC) ook te vinden op de blockchain. Ook heeft het netwerk zijn eigen stablecoin genaamd Djed. Die is inmiddels al iets meer dan een jaar oud, en was na introductie al meteen een succes. Volgens CoinMarketCap circuleert momenteel ongeveer 3,3 miljoen DJED.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie