Timo Bult Timo Bult
03/06/2022 12:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2022 12:45

Celsius topvrouw: ‘Cardano exchanges 100x beter dan die op Ethereum”

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Celsius topvrouw: 'Cardano exchanges 100x beter dan die op Ethereum

Foto: DIAMOND VISUALS/Shutterstock

Volgens de Group Product Manager van het bekende crypto-leenplatform Celsius Network, Vanessa Harris, is de gebruikerservaring op Cardano (ADA) exchanges veel beter dan exchanges op Ethereum (ETH). Dat schreef Harris gisteren in een tweet.

Kan cardano eindelijk knallen? Analisten anticiperen grote stijging
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

‘Gebruikerservaring Cardano DEX’ 100x beter’

Een gedecentraliseerde exchange, of “DEX”, is anders dan exchanges zoals Bitvavo. Waar gecentraliseerde exchanges worden beheerd door een centrale partij, worden alle transacties op een DEX via de blockchain verwerkt. Hiermee vindt de handel op deze exchanges daadwerkelijke direct tussen handelaren plaats.

Ethereum is de absolute marktleider wanneer het op het aantal gedecentraliseerde applicaties als DEX’ aankomt. Maar langzaam lijkt Cardano steeds meer interesse te krijgen door zijn lage en snelle transactiekosten. Harris stelt op Twitter dat de gebruikservaring op Cardano exchanges zelfs “100 keer beter” is:

“De ervaring van het gebruik van DEXes op Cardano is 100x beter dan op Ethereum.”

In een latere tweet legt de topvrouw van Celsius uit waarom zij dit vindt. Zo stelt ze dat de “end-to-end ervaring, transactiesnelheid, transactiekosten en wallet-ervaring beter zijn.”

Advertentie

Ethereum blijft de grootste

Wel geeft ze toe dat de Decentralized Finance (DeFi) sector, waartoe DEX-platformen behoren, op Ethereum enorm is. Maar, “dit kleine beetje op Cardano doen ze beter.”

In een recente Crypto Insiders Premium analyse was te lezen dat er een grote update zit aan te komen voor Cardano. De Vasil update moet het netwerk schaalbaarder, sneller en efficiënter maken. Deze update zal binnenkort uitgerold worden.

Of Cardano zijn marktaandeel als smart contract-netwerk kan vergroten blijft echter afwachten. Een van de punten van kritiek op het project is dat het vrij traag updates doorvoert en dat hierdoor nog veel projecten op de zijlijn blijven afwachten.

De baas van bovengenoemde Harris, Celsius CEO Alex Mashinsky, zei eerder in het crypto nieuws dat hij snel een rebound van de cryptomarkt verwacht. Hij verwacht op de korte termijn een trendommekeer, zoals in dit artikel te lezen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie