Roy van Krieken Roy van Krieken
01/06/2022 05:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/06/2022 05:14

Celsius CEO verwacht spoedig een ‘rebound’ van de cryptomarkt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Celsius CEO verwacht spoedig een ‘rebound’ van de cryptomarkt

Foto: Craig Hastings/Shutterstock

De afgelopen paar dagen laat de crypto markt eindelijk weer eens wat tekenen van leven zien. Er werd een mooie stijging ingezet door bitcoin (BTC) en veel altcoins volgden. Volgens de CEO van het crypto leenplatform Celsius, Alex Mashinsky, is het dan ook hoog tijd dat de crypto markt weer eens een serieuze ‘rebound’ laat zien.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin stijging aanstaande?

In een interview met Kitco News liet Mashinsky weten dat hij verwacht dat de crypto markt op relatief korte termijn weer zal herstellen. Daarnaast is volgens Mashinsky inflatie niet per se een zorg voor op de lange termijn. Vanaf dit weekend en volgende week zullen we de eerste echte tekenen van een trendommekeer gaan zien, aldus Mashinsky.

“Ik denk dat we in het weekend en volgende week een ommekeer zullen zien. Je kunt een veer zo hard indrukken als je wilt, maar hoe harder je hem indrukt, hoe harder hij terugveert en hier zijn we eigenlijk al te laat voor zo’n terugslag.”

Mocht er inderdaad een herstel worden ingezet dan kan deze ook direct behoorlijk significant zijn. De rebound in de crypto markt is volgens Mashinsky historisch gezien altijd enorm krachtig. Waar de aandelenmarkt vaak enkele tientallen procenten terug weet te pakken, zet de crypto markt in veel gevallen zelfs een nieuwe all-time high neer na een rebound.

“Wanneer Bitcoin herstelt, herstelt het meestal vijf tot acht keer van waar het was, of zelfs meer, waar de aandelenmarkt slechts 30, 50, 70% omhoog zal gaan of wat dan ook. Dus de rebound op crypto is altijd sterker en het vertegenwoordigt altijd nieuwe hogere highs en nieuwe hogere lows.”

Verschuiving in het crypto sentiment

De angst in de markt was de afgelopen zo enorm groot dat zelfs JPMorgan nu verwacht dat de neerwaartse prijsdruk wellicht de limiet heeft bereikt. Dit is voor Mashinky nog een extra reden om te verwachten dat er spoedig een mooi herstel kan plaatsvinden.

“Er is zoveel angst dat zelfs JPMorgan, die normaal niet over crypto praat, deze week een rapport uitbracht waarin staat dat de crypto sell-off misschien overdreven is en dat ze een opleving zien naar het niveau van 38.000 dollar vanaf waar we nu zijn.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie