Roy van Krieken Roy van Krieken
21/01/2024 21:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/01/2024 17:23

“Verkoop nu al je ADA” waarschuwt denktank – Cardano oprichter reageert

Cardano-ADA
cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Advertencia:

Foto: Shutterstock/Maurice NORBERT

Een controversieel rapport van analysebureau en denktank K33 Research heeft onlangs een aantal buitengewoon kritische vragen gesteld over de werkelijke bruikbaarheid van het Cardano (ADA) netwerk, wat een golf van discussie en speculatie onder investeerders en liefhebbers heeft veroorzaakt. Deze kwestie roept de vraag op: staat Cardano werkelijk op een keerpunt, of is het slechts een storm in een glas water? De oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, heeft in ieder geval gereageerd op het rapport.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Kritisch rapport werpt schaduw over ADA

Het rapport, getiteld “Why you should sell all your ADA (Cardano),” beweert dat, ondanks het dagelijks verwerken van gemiddeld 90.000 transacties, de meeste activiteit op het Cardano-netwerk speculatief van aard is met weinig tot geen echte toepassingen. Dit in scherpe tegenstelling tot concurrenten zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Een opvallend detail volgens het rapport is de afwezigheid van grote stablecoins zoals USDT en USDC op het Cardano-netwerk, wat volgens het rapport wijst op een gebrek aan substantiële activiteit buiten blockchain-gegevens en handel op beurzen. Dit heeft geleid tot speculaties over de authenticiteit van het netwerkverkeer, waarbij sommigen suggereren dat de activiteit voornamelijk wordt gegenereerd door een klein aantal houders.

Advertentie

Reacties en toekomstperspectieven

De oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, heeft het rapport echter afgedaan als onbetrouwbaar, met een snedige opmerking op sociale media: “Wie? Nog nooit van gehoord,” waarmee hij de geloofwaardigheid van K33 Research in twijfel trekt. Ondertussen blijven fervente aanhangers van Cardano het rapport voornamelijk bekritiseren vanwege het gebrek aan gedetailleerde informatie over het netwerk.

ADA koers houdt stand

Wat betreft de toekomst van ADA, benadrukken recente ontwikkelingsrapporten een gestage toename van de activiteit op het netwerk. Op het moment van schrijven zijn er 157 projecten gelanceerd op het netwerk, met nog eens 1.319 in ontwikkeling. Qua prijsactie bevindt ADA zich momenteel wel in een neerwaartse trend.

Desondanks speculeert bekende crypto-analist Ali Martinez dat ADA een opwaartse trend zou kunnen ervaren, wat zou kunnen leiden tot een mogelijke astronomische prijsstijging van meer dan 1.300%.

Hoewel het recente rapport van K33 Research onrust heeft veroorzaakt binnen de Cardano-gemeenschap, is het duidelijk dat de toekomst van ADA niet alleen afhangt van een rapport van een denktank.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie