Ivo Melchers Ivo Melchers
31/05/2023 07:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/05/2023 07:15

Volume op Cardano exchange schiet omhoog door memecoins

cardano-ada-logo
Cardano nieuws

Foto: Shutterstock/Maurice NORBERT

Sinds de start van het jaar weet Cardano (ADA) zich langzamerhand uit te laten groeien tot een concurrent voor andere blockchains op het gebied van decentralized finance (DeFi). Op de eerste dag van het jaar stond er nog zo’n 50 miljoen dollar vast in alle DeFi-applicaties op het netwerk, maar inmiddels staat de total value locked (TVL) een stuk hoger. Onlangs bereikte het nog een nieuwe mijlpaal van maar liefst 400 miljoen ADA en inmiddels staat de teller zelfs op 465 miljoen ADA, wat tegen de huidige Cardano koers gelijk staat aan meer dan 176 miljoen dollar.

Minswap is een decentralized exchange (DEX) dat zichzelf de grootste DeFi-applicatie op het netwerk mag noemen. Met een TVL van 65,57 miljoen dollar is het verantwoordelijk voor meer dan 37 procent van de totale waarde aan assets dat vastgezet is in het netwerk. Het transactievolume op deze populaire DEX is inmddels flink gestegen door de hype omtrent enkele meme-coins.

Cardano zet grote stap, eerste fiat stablecoin nu eindelijk een feit
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Populariteit Cardano DEX stijgt

Op 1 mei was het volume op Minswap namelijk nog gelijk aan 1 miljoen dollar, maar dit is inmiddels gestegen tot meer dan 20 miljoen dollar op 28 mei.

MIN is de utility- en governancetoken van de populaire DEX op het Cardano netwerk. Liquiditeitsverschaffers worden beloond met deze MIN-tokens en houders van deze tokens kunnen bovendien democratisch stemmen over protocolwijzigingen.

De koers van MIN is de afgelopen zeven dagen met ongeveer tien procent de lucht in geschoten. Het is echter belangrijk om in je achterhoofd te houden dat MIN een marktkapitalisatie van slechts 24,8 miljoen dollar heeft en op plek 558 van de ranking op CoinMarketCap staat.

Meme-coin hype

Een tijdje terug waren meme-coins een veelbesproken onderwerp in het crypto nieuws aangezien er sprake was van een zekere hype binnen de crypto-wereld omtrent deze tokens. Pepe (PEPE) wist zich bijvoorbeeld uit het niets te vestigen tussen de grote jongens uit de industrie.

Deze hype lijkt nu in zekere zin over te zijn gevlogen naar het Cardano netwerk aangezien een aanzienlijk deel van de toegenomen volume op Minswap afkomstig is van op Cardano-gebaseerde meme-coins Snek (SNEK) en Bank (BANK). SNEK heeft inmiddels zelfs een marktkapitalisatie van 80 miljoen dollar en is hiermee de achtste grootste meme-coin.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie