Erik Juffermans Erik Juffermans
30/11/2022 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/11/2022 14:00

Crypto blijft de meest populaire investeringssector: onderzoek

Nieuws
Crypto analisten waarschuwen: deze koers kan hard dalen

Foto: Have a nice day Photo/Shutterstock

Het is een rampjaar voor de crypto sector en de koersen staan inmiddels ver onder het niveau van nog niet heel lang geleden. Het is daarom wellicht verbazend dat de crypto sector nog altijd de meest populaire investeringssector is. Andere opkomende technologiesectoren, zoals fintech en biotech, moeten de crypto sector voor zich laten wat betreft de hoeveelheid aan investeringen. Dit blijkt uit een rapport van Pitchbook.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto blijft populair

Investeringen in emerging tech sectoren daalden voor het derde kwartaal op rij. Met een totaal van 4.7 miljard dollar is dat een stuk minder dan 6.9 miljard in het tweede kwartaal. Maar crypto houdt zich relatief knap staande wat betreft investeringen. Het onderzoek toont aan dat vooral investeringen in decentralized finance (DeFi) en Web3 platformen het erg goed doen.

De investeringen binnen de crypto sector die het voortouw namen, werden gedaan in de blockchain projecten Mysten Labs en Aptos Labs. Deze haalden respectievelijk 300 en 200 miljoen dollar op. Maar de startup Flow stak er bovenuit met een investeringsronde van 350 miljoen dollar.

In totaal stroomde 6.5 miljard dollar crypto, DeFi en Web3 sectoren binnen in de afgelopen 12 maanden. Daarmee steken investeringen in crypto land er met kop en schouders bovenuit ten opzichte van de nummer twee in emerging tech sectoren: fintech. Financial technology bracht $2,9 miljard op in hetzelfde tijdsbestek.

FTX drama dreunt na

Een analist van Pitchbook gaf aan dat in de komende kwartalen de investeringen in de crypto sector hoogstwaarschijnlijk wat terug zullen lopen. Dit heeft alles te maken met de onfortuinlijke ontwikkelingen omtrent de geïmplodeerde exchange FTX.

“Het krachtige investeringsniveau in de sector indiceert een grote interesse van investeerders. Het recente fiasco van de omgevallen crypto exchange FTX en de daaropvolgende gevolgen in de industrie zullen een negatief effect hebben op toekomstige investeringsniveaus.”

De analisten gaven echter ook aan dat bepaalde gebieden in de crypto sector de gevolgen van FTX minder zullen voelen. Vooral platformen die aan blockchain technologie werken zullen het goed blijven doen volgens het rapport.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Contratos comerciales de Bitcoin y Ethereum rompen un récord tras otro
Contratos comerciales de Bitcoin y Ethereum rompen un récord tras otro
El BTC se enfrenta a la plata tras una subida histórica de su precio
El BTC se enfrenta a la plata tras una subida histórica de su precio
Hollywood filmará el gigantesco robo de 120.000 Bitcoins
Hollywood filmará el gigantesco robo de 120.000 Bitcoins
Advertentie