Timo Bult Timo Bult
28/11/2022 20:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/11/2022 20:01

Ripple bestuurder: ‘FTX was ongelofelijk schadelijk voor crypto’

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Ripple a otras criptomonedas: fuera de EE.UU.

Foto: rafapress / Shutterstock.com

Het FTX drama heeft een hoop effecten gehad op de cryptomarkt. De beleidsdirecteur van Ripple, Rahul Advani, noemt de situatie “ongelofelijk beschadigend” en dat de industrie nu een grote opgave voor de boeg heeft. Dat liet Advani weten in een reactie aan Cointelegraph.

Europese cryptosector nog weinig veranderd sinds belangrijke MiCA-wet
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

‘FTX instorting benadrukt noodzaak bitcoin regulatie’

Het vertrouwen van veel investeerders heeft schade opgelopen door de instorting van FTX. En dit heeft vervolgens als effect dat de gehele cryptomarkt een deuk oploopt. Duidelijke wet- en regelgeving zouden hierin een uitkomst kunnen bieden, aldus Advani:

“De ineenstorting van FTX is ongelooflijk schadelijk voor de crypto-ruimte en onderstreept eens te meer de behoefte aan meer duidelijkheid over de regelgeving.”

Volgens de bestuurder van Ripple, het bedrijf achter XRP, zou deze regulering zich vooral moeten richten op het beschermen van consumenten. “We willen geen plotselinge reactie zien die innovatie kan remmen.” De sector zelf zal zich daarnaast nu moeten focussen op het bieden van “echte bruikbaarheid.”

Veel partijen roepen op tot meer regelgeving. In het crypto nieuws was bijvoorbeeld te lezen dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) meer regulering in Afrika wil zien.

Ripple in de moeilijkheden door onduidelijke regelgeving

Ripple is een bedrijf dat zelf in de problemen zit door de ontbrekende of onduidelijke regelgeving. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) vindt dat XRP een effect is. Het klaagde Ripple hierom aan, een rechtszaak die nog altijd bezig is.

De uitkomst van deze rechtszaak is cruciaal voor het voortbestaan van Ripple. Krijgt de SEC gelijk dan zal het bedrijf zijn deuren in de Verenigde Staten zo goed als moeten sluiten. Wint Ripple dan biedt dit ook aan andere bedrijven in de VS duidelijkheid.

In het laatste XRP nieuws was te lezen dat Ripple veel steun krijgt van partijen die buiten de zaak staan. In zogenoemde amicus briefs spreken deze bedrijven hun steun uit voor het bedrijf. De rechter zal deze steunbetuigingen meenemen in haar oordeel.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie