Roy van Krieken Roy van Krieken
21/09/2023 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/10/2023 20:50

Crypto revolutie in India: overschaduwt Europese reuzen

Nieuws
India overweegt strenge crypto belastingregel af te schaffen

Foto: Ms. Li/Shutterstock

Uit een recent rapport van blockchain analyse platform Chainalysis blijkt dat India de op één na grootste speler ter wereld is geworden in de cryptomarkt op basis van ruw transactievolume. Met een indrukwekkend bedrag van bijna $269 miljard tussen juli 2022 en juni 2023, heeft India landen als het Verenigd Koninkrijk, Turkije en Rusland in de schaduw gezet.

Bron: Chainalysis

“Ruw transactievolume” verwijst naar het totale bedrag van transacties zonder aanpassingen of filtering. In de context van cryptocurrencies betekent dit het totale bedrag van alle transacties in een bepaalde periode, zonder rekening te houden met zaken als dubbele tellingen, interne transacties of andere factoren die het totaal kunnen vertekenen.

Wat de prestaties van India opmerkelijk maakt, is dat het land worstelt met strenge belastingwetten op cryptocurrency. In India wordt momenteel een belasting van 30% geheven op winsten uit crypto en 1% op alle cryptotransacties. Desondanks blijft de vraag naar cryptocurrency in India groeien.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Azië en Oceanië: Cryptomarkten in Opkomst

Ondanks de fiscale uitdagingen staat India voorop in basisadoptie van crypto, wat is gemeten in de Global Crypto Adoption Index van Chainalysis. Hoewel de VS de onbetwiste leider blijft op het gebied van cryptomarkten, met een bedrag van meer dan $1000 miljard, blijken Azië samen met Oceanië een aanzienlijk tegengewicht te zijn. Samen zijn landen uit deze regio’s verantwoordelijk voor 20% van de wereldwijde cryptotransacties. 

Volgens Chainalysis zijn de marken in Azië en Oceanië “de meest dynamische en fascinerende ter wereld”. Een voorbeeld hiervan is de Filipijnen, waar de populariteit van het spel Axie Infinity een grote rol heeft gespeeld in de adoptie van crypto. In Pakistan wenden mensen zich steeds meer tot crypto om hun vermogen te beschermen tegen de gevolgen van hoge inflatie en muntdevaluatie.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement