Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
25/12/2019 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/12/2019 15:45

Cryptocurrency exchange Binance staat crypto-community op YouTube bij

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Cryptocurrency exchange Binance is op Twitter een campagne gestart om de cryptocurrency-community op YouTube bij te staan. Voor wie het nieuws gisteren is ontgaan, uit verschillende meldingen blijkt dat YouTube bezig is met verwijderen van crypto-gerelateerde video’s.


In bovenstaande tweet vraagt Binance YouTubers een linkje naar hun kanaal in de comments te plaatsen zodat het publiek de YouTubers kan supporten door de kanalen en video’s te bekijken. De tweet van de exchange vindt door haar populariteit gretig aftrek. Zo heeft de tweet op moment van schrijven meer dan 700 likes, is het bericht meer dan 200 keer geretweet en hebben bijna 150 mensen een comment geplaatst. In de tweet staat:

Als je een #Crypto YouTuber bent die strafpunten heeft ontvangen of waarvan video’s zijn verwijderd, plaats je kanaal in de comments hieronder.
We dringen iedereen aan om door de comments te gaan, een aantal kanalen te bekijken die je nog niet kent en je steun te betuigen. #CryptoCommunityUnite.

De warme actie van Binance volgt nadat bekende YouTubers melding maakten dat hun aan cryptocurrencies gerelateerde content van het populaire platform wordt verwijderd. Vooralsnog is niet bekend waarom de content precies wordt verwijderd.
legitieme crypto-content is niet verboden op YouTube, maar wellicht heeft de actie iets te maken met cybersecurity. YouTube schijnt namelijk actief de verspreiding van cryptojacking te bestrijden. Zelf heeft YouTube ook reactie gegeven. Echter suggereert de reactie dat YouTube zelf ook nog niet helemaal weet wat er gaande is.


De reactie van YouTube leest:

We duiken hierin. We hopen gauw een update te kunnen delen.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Heb jij je kans op winst gegrepen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie