Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Cryptocurrency ter waarde van $50 miljard stroomde de afgelopen 12 maanden China uit

Chinezen hebben de afgelopen 12 maanden steeds meer gebruikt gemaakt van cryptocurrencies als kapitaalvlucht. Het land leidt al langere tijd onder andere onder de handelsoorlog met de Verenigde Staten en veel Chinezen proberen hierdoor hun kapitaal zo goed mogelijk te beschermen.

Uit een recent onderzoek van blockchain-analysebedrijf Chainalysis blijkt dat er ruim $50 miljard aan cryptocurrencies uit oost Aziatische wallets is verplaatst naar het buitenland. Het gaat hierbij vooral om transacties met de stablecoin tether (USDT). Daarmee verstuurden oost Aziatische wallets, en daarmee voornamelijk Chinese wallets, ruim $18 miljard aan USDT.

- Advertentie -

In het rapport schrijft Chainalysis:

“In de afgelopen twaalf maanden, toen de Chinese economie leed als gevolg van handelsoorlogen en devaluatie van de yuan op verschillende punten, hebben we meer dan $50 miljard aan cryptocurrency zien verschuiven van in China gevestigde adressen naar buitenlandse adressen.”

Daar voegen de onderzoekers aan toe:

“In totaal is de afgelopen 12 maanden voor meer dan $18 miljard aan Tether verplaatst van adressen in Oost-Azië naar adressen in andere regio’s. Nogmaals, het is hoogst onwaarschijnlijk dat dit allemaal kapitaalvlucht is.”

Chainalysis benadrukt dus dat het waarschijnlijk niet allemaal om kapitaalvlucht gaat. Dat men stablecoins als kapitaalvlucht gebruikt is overigens niet gek. Hiermee kan namelijk zonder het risico op grote prijsfluctuaties met gemak kapitaal internationaal worden verstuurd.

In het rapport wordt daarnaast geschreven dat een aanzienlijk deel van de kapitaalstromen te danken is aan miners in China. In China zijn veel bitcoin (BTC) miners actief vanwege de lage elektriciteitskosten. Zij zouden hun geminede bitcoins omzetten naar USDT om hier vervolgens mee op buitenlandse exchanges te handelen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.422,58 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.422,58 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...