Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
08/08/2020 11:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/08/2020 11:21

Deze grote Zuid-Koreaanse bank wil cryptocurrency custody-diensten gaan aanbieden

Nieuws
Deze grote Zuid-Koreaanse bank wil cryptocurrency custody-diensten gaan aanbieden

Uit het niets zien we dat banken graag crypto custody willen aanbieden. Zo zagen we kort geleden dat het Zuid-Koreaanse KB Kookmin Bank hier ook geïnteresseerd in is en plannen maakt dit ook daadwerkelijk te realiseren. De banks is zelfs een aantal samenwerkingen aangegaan.
KB Kookmin Bank, een van de grootste banken in Zuid-Korea, is een samenwerking aangegaan met blockchain venture fund, Hashed, en crypto trading platform Cumberland Korea om zo een “Strategische technologische samenwerking” te bewerkstelligen voor het bewaren van digitale activa.
De bedrijven die met de samenwerking meedoen, zeggen dat zij begonnen zijn met de crypto custody-activiteiten als reactie op wijzigingen in de regelgeving. Deze veranderingen zorgde ervoor dat ze op zoek moesten gaan naar nieuwe bedrijfsmodellen, en dan met name modellen die afhankelijk zijn van blockchain-technologie.
Simon Kim, CEO van het in Seoul en San Francisco gevestigde bedrijf Hashed, zei:

“Het combineren van ons inzicht in de blockchain-industrie en het bieden van zowel technisch als commercieel advies zal onvermijdelijk nieuwe deuren openen voor zowel consumenten als voor het land dat het nieuwe tijdperk van digitale transformatie inluidt.”

Het lokale nieuws kwam met een bericht op 22 juli dat The Bank of Korea naar verluidt ervoor koos om door middel van organisatorische hervormingen ook in de tweede helft van dit jaar een “afdeling digitale innovatie” op te richten.
De aankondiging van KB Kookmin Bank kwam nadat een van hun grootste concurrenten, NongHyup, ofwel NH Bank, eerder in juli aangaf dat zij zich ook meer willen verdiepen in de crypto custodial services. NH Bank kwam echter met een plan voor een platform die zich hoofdzakelijk focust op institutionele investeerders.
Zo zien we toch al een verschuiving in de cryptocurrency sector, waarin steeds meer institutionele beleggers zich toch wel willen wagen aan de markt. Er zijn verschillende partijen die door deze verschuiving hun best doen de doelgroep van institutionele beleggers aan te spreken. Zo heeft Grayscale een nieuwe aanvraag ingediend bij de SEC om meer aandacht te trekken voor het ETH Trust Fund, gericht op institutionele beleggers.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie