Kopieer de handelingen van onze analisten 30 dagen gratis

Ubisoft gaat samenwerking aan met Planetarium voor ontwikkeling blockchain-spel

Ubisoft, een video-gameuitgever, gaat door met het ontwikkelen van hun positie in de blockchain gaming-sector. Recentelijk kondigde het bedrijf aan dat ze een adviserende samenwerking zijn aangegaan met ontwikkelaar Planetarium voor hun spel Nine Chronicles.

Hashed, een gedecentraliseerde technologie-acceleratorbedrijf, is overeengekomen om Planetarium dit jaar te helpen bij het uitbrengen van Nine Chronicles. Het spel gebruikt een in-game economie en loopt op het mainnet van Hashed.

- Advertentie -

Nine Chronicles is een blockchain-gestuurde massively multiplayer online role-playing game (MMORPG) die gebruik maakt van decentralisatie op een hele unieke manier. Zo kan het spel nooit gesloten worden door de makers, wat we bij sommige andere vergelijkbare spellen wel zagen. Daarnaast is er een open API wat ervoor zorgt dat spelers hun eigen content kunnen maken, uitbrengen en verkopen in het spel.

Dit is niet de eerste keer dat Ubisoft en Planetarium elkaar ontmoeten. Planetarium was gekozen om deel te nemen aan het Ubisoft’s Entrepreneurs Lab accelerator program van vorige oktober. Zo gaf Ubisoft, bekend van titels als Assassin’s Creed en Far Cry, begeleiding en studioruimte aan de startups.

Nu steunt Ubisoft echter officieel de lancering van het spel met deze samenwerking.

“Ubisoft is altijd op zoek naar nieuwe ideeën om gamers sterker te maken, en Planetarium baant de weg naar meer creatieve vrijheid voor de gemeenschap”, zei Nicolas Pouard, Ubisoft’s Blockchain Initiative Director, in een release. “Het open-source model in combinatie met een open economie zal interessante nieuwe mogelijkheden creëren voor spelers, en we zijn benieuwd waar dit pad ons naartoe leidt.”

Ubisoft is nu al een tijdje bezig in de blockchain wereld. Naast het ondersteunen van verschillende startups via het eerder genoemde programma, is Ubisoft ook een samenwerking aangegaan met het op EOS-gebaseerde gaming platform Ultra om zo blokken te valideren op hun blockchain, en ook een prototype van een game ontworpen die op Minecraft gebaseerd is, met de naam HashCraft.

Vorige maand gaf Ubisoft haar eigen blockchain game, Rabbids Token, uit. Een spel wat lijkt op CryptoKitties. Het spel laat spelers karakters kopen van de populaire franchise ‘Rabbids’ met ETH. Het spel was verder ontwikkeld door Ubisoft’s Strategic Innovation Lab. Alle opbrengsten van het spel worden gedoneerd aan UNICEF.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.248,42 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.248,42 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...