Rico Engelbarts
09/10/2018 15:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/10/2018 15:10

Deze voordelen van blockchain-technologie wekken interesse luchtvaart

Nieuws
deze_voordelen_wekken_interesse_van_luchtvaart_in_blockchain-technologie

Blockchain krijgt steeds vaker de voorkeur als de technologie die gebruikt wordt bij onderzoek dat uitgevoerd wordt door luchtvaartmaatschappijen en luchthavens wereldwijd in 2018. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek genaamd “Air Transport IT Insights 2018” van SITA, een Zwitsers IT-bedrijf dat internationaal gespecialiseerd is in het leveren van IT-diensten aan de luchtvaartindustrie.
Uit het rapport blijkt dat blockchain-technologie meerdere use-cases biedt, variërend van het identificeren van passagiers tot kaartverkoop, het volgen van goederen en het beheer van frequent flyer-programma’s. SITA stelt dat de distributed ledger technology (DLT) efficiënter blijkt te werken dan andere technologieën en voordelen met zich meebrengt als het gaat om het verlenen van luchtvaartdiensten. Gustavo Pina, directeur van SITA Lab, zegt het volgende:

De grootste obstakels die een vlekkeloze reis en écht efficiënt vliegverkeer in de weg staan, zijn de los van elkaar staande processen bij de vele belanghebbenden, waaronder luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, grondafhandelingsdiensten en controle-autoriteiten. Ze vormen behoorlijke drempels bij elke stap in het proces. Door samen te werken als een enkele industrie, kunnen we die reis soepeler maken en is blockchain een van de technologieën die het potentieel heeft om dat mogelijk te maken. Dit verklaart de grote interesse die de industrie in blockchain heeft.

Momenteel heeft 59% van de luchtvaartmaatschappijen (een jaar geleden nog 42%) al pilot- of onderzoeksprogramma’s lopen rondom blockchain en hoopt het de technologie tegen 2021 te kunnen implementeren. Een week geleden kondigde Air France KLM nog aan blockchain te zullen gebruiken omdat het daarmee een aantal tussenpersonen kan verminderen en derhalve het reizen goedkoper kan maken. Ook 34% van de luchthavens doet onderzoek naar het gebruik van blockchain. Schiphol haalde afgelopen zomer nog het nieuws nadat het een crypto-geldautomaat had geïnstalleerd waarmee reizigers hun resterende contante euro’s om kunnen zetten in Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH).
Het meest voor de hand liggende gebruik van de technologie voor zowel de luchtvaartmaatschappijen als de luchthavens is het stroomlijnen van het identificatieproces van de passagiers. 40% van de luchtvaartmaatschappijen en 36% van de luchthavens heeft volgens het onderzoek aangeven dit een groot voordeel te vinden. Andere voordelen verwachten luchtvaartmaatschappijen te ondervinden bij het uitrollen van passagiers-tokens voor frequent flyer-programma’s (34%) en e-tickets (31%). De Luchthavens noemen vooral het volgen van bagage (28%) en operationele efficiëntie (24%) als de grote voordelen van blockchain-technologie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie