Roy van Krieken Roy van Krieken
03/02/2024 16:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/02/2024 12:39

Donald Trump waarschuwt voor gevaren Deepfake video’s

Nieuws
trump-crypto-cbdc-emmer-amerika

Foto: Shutterstock/Michael Candelori

De voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft onlangs zijn zorgen geuit over kunstmatige intelligentie (AI). Terwijl hij een campagne voert om als republikeinse kandidaat te worden herkozen, beschrijft hij in een interview met Fox Business de technologie als mogelijk het gevaarlijkste wat er bestaat.

Trump benadrukte in het interview met Maria Bartiromo de angstaanjagende aspecten van AI en noemde het een probleem zonder duidelijke oplossing. De Amerikaan roept op tot snelle acties tegen problemen zoals deepfakes, een techniek waarbij AI wordt gebruikt om zeer realistische maar valse video’s of audio opnames te maken. De technologie wordt steeds beter, waarbij zelfs experts moeite hebben om echt van nep te onderscheiden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Generatieve AI voedt deepfake problemen

Met de introductie van generatieve AI zijn de problemen omtrent deepfakes alleen maar toegenomen. Generatieve AI kan enkel door middel van tekstuele input compleet nieuwe, originele inhoud creëren, zoals tekst en afbeeldingen. Met de technologie kunnen gebruikers bekende mensen, zoals Donald Trump, in valse scenario’s plaatsen. Door zijn eenvoud en realisme hebben ze potentie om conflicten te veroorzaken.

OpenAI, het bedrijf achter de chatbot ChatGPT en de generatie AI Dall-E, heeft in een verklaring laten weten dat het zich inzet om de verspreiding van accurate informatie te promoten. Ze werken onder andere aan het afdwingen van beleidsmaatregelen die gericht zijn op het beperken van de verspreiding van misinformatie.

Advertentie

Amerikaanse overheid waarschuwt voor AI handelbots

De Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC)  waarschuwde onlangs crypto investeerders dat handelsrobots niet in staat zijn om de toekomst te voorspellen. Met de groeiende populariteit van AI handelbots, die hoge rendementen en succesvolle handelssignalen beloven, neemt ook het risico op misleiding toe.

De CFTC adviseert beleggers om kritisch te zijn op de beloftes van handelsplatformen en sociale media influencers, die vaak ongegronde claims maken over de effectiviteit van AI in de handel. De waarschuwing volgt op een periode van fluctuerende interesse in AI gerelateerde cryptomunten, waarbij de CFTC benadrukt het belang van grondig onderzoek alvorens te investeren in dergelijke technologieën.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie