Rico Engelbarts
15/05/2019 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/05/2019 17:30

eBay bevestigt uitgelekte foto's, maar het is niet wat het lijkt

Nieuws
eBay bevestigd uitgelekte foto's, maar het is niet wat het lijkt

eBay heeft voor het eerst sinds het uitlekken van een paar interessante foto’s gereageerd. Tijdens het Consensus 2019 evenement ging een woordvoerder van de e-commerce-reus kort in op de geruchten. En helaas, het is niet wat we hoopten.


Op de foto’s zijn een paar reclameborden van eBay te zien waarop staat “Virtuele valuta, het gebeurt op eBay”. Dankzij deze foto’s ontstonden er al snel de geruchten dat eBay op het punt stond om aan te kondigen dat het cryptocurrencies zal gaan accepteren op het platform.
Mocht dit inderdaad het geval zijn geweest, dan zou dit bijzonder groot nieuws zijn geweest voor de algehele cryptocurrency-sector. Met ruim 179 miljoen bezoekers zou dit de massa-adoptie van cryptocurrencies namelijk een flinke zet in de rug hebben gegeven.
Tijdens het Consensus 2019 evenement ging een woordvoerder van eBay in op de speculaties:

De advertentie verwijst naar het feit dat eBay verschillende virtuele valuta-gerelateerde items te koop aanbiedt op het platform, zoals mining-apparatuur. Cryptocurrency wordt niet geaccepteerd als betaalmethode op het eBay-platform en maakt ook geen deel uit van onze betalingsstrategie. We zijn momenteel niet in staat om meer over dit onderwerp te vertellen. Als er in de toekomst iets verandert, laten we het iedereen uiteraard weten. Ik weet dat veel mensen erg enthousiast zijn over het betalen met crypto, het staat helaas niet op onze routekaart.

Helaas doelen de reclameborden dus op de aan crypto-gerelateerde producten, zoals mining-apparatuur, die op eBay gekocht kunnen worden. Toch kondigden een aantal grote bedrijven zoals Whole Foods Market en Barnes & Noble tijdens Consensus 2019 aan dat zij mee gaan werken aan een nieuwe applicatie genaamd Spedn. Met de app kunnen klanten met cryptocurrency betalen via het Flexa-netwerk. Daarmee krijgt de massa-adoptie alsnog een klein zetje in de rug.
Heb je afgelopen maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hierom deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie